Penne z pomarańczą i fetą w sałatce

Składniki

2 szklanki makaronu z 5 zbóż plenne

1 pomarańczo

6 pomidorków koktajlowych

2 łyżki orzechów włoskich

1 garść rukoli

3 suszone pomidory z zalewy

½ opakowania sera feta

Listki Bazyli świeżej

3 łyżki sosu vinaigrette

Sposób przyrządzenia

Makaron gotuję w osolonej wodzie al. dente.  Odcedzam przelewam zimną wodą. Rukolę myję, osuszam i układam na talerzu. Dodaję makaron penne i garść posiekanych orzechów. Pomarańczo obieram ze skóry, a cząstki z błonek. Dodaję do sałatki. Pomidorki koktajlowe i suszone kroję na pół i też dodaję. Ser feta kroję w kostkę i obtaczam w posiekanej Bazyli świeżej. Sałatkę polewam sosem . Smacznego