SAŁATKA MAKARONOWA
Składniki
- makaron conchiglioni 20 sztuk
- farsz:
3 szt. konserwowe ogórki
3 jajka gotowane
1 pęczek natkipietruszki
2 łyżki majonezu
1 ząbek czosnku
2 łyżki masła
1 pęczek rzodkiewek
ok. 6 pieczarki
1 papryka
Sposób przyrządzenia
- W osolonej wodzie ugotować makaron conchigliette /ok. 20 minut/. Przelać zimną wodą. Wystudzić. Żółtka rozetrzeć z masłem / 1 łyżeczka/ na jednolitą masę. Dodać drobno posiekany czosnek, korniszony. Białko z jajka b. drobno posiekać. Wymieszać. Pieczarki pokroić drobno, podsmażyć na masełku z cebulką. Lekko ciepłe połączyć z masą jajeczną
- Po wystygnięciu dodać majonez zmieszany z jogurtem, natką pietruszki, sól, pieprz do smaku . Lekko wymieszać. Muszle napełnić farszem. Ozdobić np. papryką i natką pietruszki.