Spaghetti Carbonara: - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
1/2 op. makaronu Spaghetti ugotowanego al dente
boczek wędzony 200g drobno pokrojony
starty żółty ser (najlepiej Parmezan)- 100 g
2 jajka
śmietana kremówka -100 ml
sól, pieprz do smaku
Sposób przyrządzenia:
Boczek pokroić w kostkę, podsmażyć. Odcedzony, gorący makaron przełożyć do garnka, dodać boczek, wymieszać.Jaja i kremówkę wymieszać trzepaczką, dodać pieprz i sól. Wlać do makaronu masę jajeczną. Delikatnie podgrzewać na malutkim ogniu cały czas mieszając (maksymalnie minutę aby jajko się nie ścięło). Porcje posypać startym serem.
Smacznego!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.