malnad rozsmakował(a) się w tym!
Makaron gotujemy.
Przygotowujemy marynatę do kurczaka: mieszamy kilka łyżek oleju, pół opakowania curry i kilka łyżek koperku. Pierś z kurczaka kroimy w kostkę i dajemy do marynaty na kilka godzin (najlepiej do lodówki).
Następnie wrzucamy pokrojonego kurczaka na rozgrzaną patelnię i smażymy z każdej strony na małym ogniu.
Gdy kurczak jest dokładnie podsmażony dodajemy do niego wcześniej ugotowany makaron. Całość zalewamy śmietanką 30 %. Doprowadzamy do zagotowania. Zmniejszamy ogień i dorzucamy starty żółty ser (na grubych oczkach). Ciągle mieszamy czekając aż zgęstnieje.
Podane proporcje wystarczą do przygotowania potrawy dla 2 dorosłych osób.
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.