Spaghetti z klopsikami

Składniki

Ok.40 dag mielonego mięsa wieprzowo-wołowego
1 jajko
4-5 łyżek bułki tartej
1 cebula
1-2 ząbki czosnku
2 łyżki mąki
Olej do smażenia
5dag żółtego sera
1 mała cukinia
½ czerwonej papryki
½ żółtej papryki
1 pomidor
30 dag makaronu spaghetti
Sól, pieprz, oregano

Sposób przyrządzenia

Cebulę obierz, zetrzyj na tarce o drobnych oczkach, odciśnij sok. Ząbki czosnku obierz i przeciśnij przez praskę. Mięso włóż do miseczki, dodaj do niego cebulę, czosnek ,jajko i tartą bułkę oraz sól, pieprz i trochę oregano. Wyrób dokładnie masę. Formułuj z niej nieduże kulki. Ser pokrój w kostkę i po kawałku wciśnij w kulkę. Każdą obtaczaj w mące i kładź na patelnię ze sporą ilością rozgrzanego tłuszczu. Usmaż na złoty kolor. Dodaj pokrojoną w kostkę paprykę, cukinię i pomidora a następnie wszystko podduś i dopraw do smaku. Makaron ugotuj w osolonym wrzątku. Odcedź, wrzuć na patelnię z kulkami, wymieszaj.