Tagliatelle z pomidorami i krewetkami - przepis. Przepisy na Dania z makaronu, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Tagliatelle z pomidorami i krewetkami
Tagliatelle z pomidorami i krewetkami
400 gram makaron tagliatelle z pięciu zbóż
500 gram krewetek królewskich
1 słoiczek pomidorów suszonych z zalewy
Sól
Bazylia
Oregano
Pieprz
2 cebule
2 ząbki czosnku
6 oliwek czarnych
4 pomidorki ko
Sposób przyrządzenia:
Makaron gotuje w osolonej wodzie 7 minut. Odcedzam i przelewam zimna wodą. Krewetki obieram , myje. Cebulkę obieram następnie kroję drobno a następnie przesmażam na patelni. Krewetki marynuje w oliwie, dodaje bazylie, oregano suszone, sól, pieprz, czosnek sprasowany. Smażę z cebulką na patelni około 3 minuty. Na końcu dodaje pokrojone suszone pomidory. Wrzucam makaron, całość dokładnie mieszam i jeszcze chwile przesmażam. Talerz dekoruje, pomidorkami, oliwkami i ogórkiem zielonym.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.