Karkówka z okładem pieczarkowym - przepis. Przepisy na Potrawy mięsne, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Karkówka z okładem pieczarkowym
Karkówka z okładem pieczarkowym
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
Dla 4 osób
- karkówka ok.0,5 kg
- pieczarki ok.15 szt.
-1 duża cebula
-ser żółty
-przyprawy: sól,pieprz,przyprawa:kebab/gyros
- ewentualnie:ketchup i majonez
Sposób przyrządzenia:
Karkówkę pokroić w plastry i rozbić. Przyprawić (sól,pieprz,przyprawa do kebaba-gryrosa). Włożyc do lodówki, żeby się przegryzło (czym dłużej tym lepiej). Pieczarki i cebulę pokroić w kostkę i przyprawić dość dużą ilością pieprzu i soli. Lekko podsmażyć. Blachę wyłożyć folią. Na blachę położyć plastry karkówki, na które położyć najpier pieczarki z cebulą,potem (można,ale nie trzeba) po łyżeczce majonezu i ketchupu, a następnie plaster sera żółtego. Piec do upieczenia :))) ok.45 - 60min. w piekarniku ustawionym na 160 stopni.
SMACZNEGO!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.