50dkg karkówki
7parówek
2 duże cebule
3 średnie ogórki kiszone
50dkg pieczarek
koncentrat pomidorowy i musztarda
trochę masła, trochę oleju
sól, pieprz, papryka
Cebulę kroimy w kosteczkę i zeszklimy ją na oleju dodając w drugiej kolejności pokrojoną w kostkę karkówkę. Smażymy ją i dusimy aż tak długo aż zmięknie.
W między czasie kroimy drugą cebulkę i zeszklimy ją na masełku dodając do niej pokrojone w kosteczki pieczarki i dusimy do miękkości.
W plasterki zaś kroimy parówki.
Następnie łączymy podduszoną karkówkę z podduszonymi pieczarkami. Dokładamy parówki i starte na tarce ogórki. Do tego dołączymy łyżkę musztardy i koncentratu pomidorowego. Można dolać trochę wody aby uzyskać trochę więcej sosu. Zostawiamy do podgotowania się na małym ogniu na około pół godziny. Na sam koniec dodajemy przyprawy - sól, pieprz, papryka i łyżkę śmietany do smaku.
Tak przygotowaną potrawę podajemy z kromką chleba ;)
Smacznego!!