Rosół z tajską nutką. - przepis. Przepisy na Zupy, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Rosół z tajską nutką.
Załóż konto lub zaloguj się, aby być pierwszą osobą, której to smakuje!
2 ćwiartki kurczaka
3 małe marchewki
1 mała pietruszka
1/4 selera
zielona część z pora
2 gałązki selera naciowego
1/4 małej białej kapusty kapusty ( może być sałata lodowa)
kawałek 3 cm imbiru
mały kawałeczek czerwonego chili
ziele angielskie, liść laurowy, ziarna czarnego pieprzu, starta gałka muszkatołowa, nasiona kolendry.
Makaron sojowy ( można zastąpić dobrym europejskim - nitki cieniutkie )
Sposób przyrządzenia:
Ugotować bulion z warzyw , mięsa i przypraw, Z dodatkiem imbiru i chili.
Od momentu zawrzenia zmniejszyć moc i gotować na małym ogniu około 3 godzin. Sól dodaję na początku gotowania.
Bulion przecedzić przez gęste sito. W razie potrzeby dodać wrzącej wody i soli. Zagotować na wolnym ogniu.
Makaron ugotować i rozlożyć na talerze lub miseczki. Zalać gorącym bulionem i posypać posiekanymi grubo listkami kolendry. Właśnie kolendra w połączeniu z imbirem i chili daje niepowtarzalny smak .
A z mięska i warzyw robimy inne danie. Ale o tym innym razem.
Smacznego!!!
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.