1 szklanka trzykrotnie wypłukanego ryżu Basmati.
1/2 puszki ananasów w kawałkach.
1/2 puszka kukurydzy.
1 opakowanie paluszków surimi.
1 mala cebulka
Sos majonezowo-jogurtowy
Opłukany ryż ugotować w dużej ilości wody. Nie będzie się kleił.
W misce rozmieszać 2 łyżki majonezu i 2 łyżki jogurtu. Dodać pieprz sól albo 1/2 paczki sosu w proszku.
Do sosu wsypać kukurydzę, ananasa, pokrojone w cząstki paluszki i wymieszać.
Dodać ugotowany i odcedzony ryż i ponownie wymieszać.
Niech sobie teraz sałatka postoi i nabiera smaku a my przygotujemy grzanki.
Pokrojone na kromki bułki smarujemy masłem, roztartym z ząbkiem czosnku, odrobiną soli i cząbru lub oregano.
Wykładamy na blachę i wstawiamy na 10 min do nagrzanego piekarnika. Wyjmujemy gdy nabiorą złotego koloru.
I danie gotowe!!!
Smacznego!!!