Artika rozsmakował(a) się w tym!
Najpierw rozdzielamy żółtka od białek. Następnie ubijamy białka a gdy będą sztywne dodajemy po trochu cukru. Następnie odkładamy mikser a zamiast tego łyżką delikatnie mieszamy żółtka z białkami i później po kolei mąkę pszenną i mąkę ziemniaczaną z proszkiem do pieczenia, kakao i olej.
Tak przygotowane ciasto przekładamy do wcześniej nasmarowanej tłuszczem formy i wkładamy do nagrzanego do 180stopni piekarnika i pieczemy przez około 45min.
Po ostudzeniu przekrawamy ciasto na pół i przekładamy ubitą wcześniej słodką śmietaną (ja ubijam śmietaną 30% z piątnicy albo presidenta ze śmietanfixem i odrobiną cukru pudru do smaku).
Można też rozsmarować odrobinę bitej śmietany na wierzchu w-ztki i posypać ją łyżką ciemnego kakao.
Smacznego!
Komentarze
Nie ma jeszcze żadnych komentarzy. Dodaj pierwszy!
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.