Ciasto tzw. 3BIT

Składniki

6 - 7 paczek zwykłych herbatników w zależności jaka blaszka

1 opakowanie kremu waniliowego

1 opakowanie kremu czekoladowego

1 opakowanie śnieżynki lub bitej śmietany

gorzka czekolada do dekoracji lub wiórka czekoladowe

mleko

Sposób przyrządzenia

Na dno blaszki układam warstwę herbatników następnie robię krem waniliowy według przepisu na opakowaniu i go rozsmarowuję na warstwie herbatników. Ponownie układam herbatniki na kremie i tym razem robię krem czekoladowy tak jak na opakowaniu i go rozkładam na drugiej warstwie herbatników. Następnie układam trzecią warstwę herbatników, robię śnieżynkę lub bitą śmietanę według przepisu zamieszczonego na torebce i rozkładam równomiernie na trzeciej warstwie herbatników. Posypuję ją wiórkami czekoladowymi lub tarkuję gorzką czekoladę posypując po całej powierzchni ciasta.

Ja do kremu by był bardziej "zwarty" dodaję po 1 dużej łyżce masła.

Ciasto wkładam do lodówki przykrywając je folią. Powinno ono tam stać aż do ostatniego okruszka...

Życzę SMACZNEGO !!!{#zeby}