Moja ulubiona sałatka ;)

Składniki

ok 25dkg makaronu świderki
30dkg wędliny
4/5 ugotowanych na twardo jajek
słoiczek pieczarek marynowanych
3 średnie kiszone ogórki
pół puszki kukurydzy konserwowej
majonez (najlepiej kielecki)
2torebeczki sosu koperkowo-ziołowego + olej + woda
pieprz i sól

Sposób przyrządzenia

Makaron gotujemy na miękko ;)

Wędlinę kroimy w kosteczkę

Jajka, pieczarki marynowane i ogórki kroimy w najdrobniejszą możliwą kosteczkę (ja mam urządzenie z tupperware, które idealnie w tym pomaga).

Następnie mieszamy ugotowany makaron, wędlinę, pokrojone jajka, pieczarki i ogórki. Dodajemy kukurydzę a następnie mieszamy wszystko z sosem koperkowo-ziołowym (wczeniej wg przepisu na torebkach wymieszanego z olejem i wodą), przyprawami oraz majonezem i gotowe!


Smacznego!!