Gorąca czekolada ze śmietanką - przepis. Przepisy na Napoje, ciasta, drugie dania, przystawki, napoje, desery, zupy.
Znajdź nas na
Przepisy »
Gorąca czekolada ze śmietanką
Gorąca czekolada ze śmietanką
1/2 l mleka,
8 łyżeczek czekolady w proszku,
5 dag gorzkiej czekolady,
1 laska cynamonu,
3 goździki,
2 krople olejku migdałowego,
szkl. śmietanki 36%.
Sposób przyrządzenia:
Mleko wraz z cynamonem i goździkami podgrzać, lecz nie gotować! Wyjąć cynamon oraz goździki. Wymieszać dokładnie z czekoladą w proszku, dodać olejek. Rozlać do szklanek. Śmietankę ubić na sztywno. Za pomocą szprycy udekorować czekoladę. Można także użyć gotowej bitej śmietany w sprayu.
© 2008-2024 MedFood Group SA
Do góry
Chcesz być na bieżąco z Familie.pl?
zamknij
Dołącz do nas na Facebooku
Komentarze
Zaloguj się, aby zamieścić komentarz.