Zobacz informację o tym wydarzeniu w naszym kalendarzu
Opublikowany przez: apis74 2011-09-18 12:03:02
Organizatorzy zapraszają na kolejne warsztaty, które są częścią projektu Zdrowy Przedszkolak - kampania na rzecz naturalnej diety w przedszkolu.
Celem projektu jest poprawa jakości odżywiania dzieci przedszkolnych i poszerzenie świadomości w zakresie naturalnego odżywiania.
Warsztaty odbędą się 29 września 2011 roku, w godzinach 17.00 – 19.00 w Krakowie (ul. Księcia Józefa 120), oraz
01 października 2011 roku w godzinach 10.00 – 15.00 w Warszawie (ul. Górczewska 201)
Warsztaty będą dotyczyć przede wszystkim wszystkich kwestii z zakresu poprawnego żywienie dzieci w przedszkolach i placówkach szkolno-przedszkolnych. Dlatego też organizatorzy zapraszają na warsztaty osoby odpowiedzialne za tworzenie jadłospisów w przedszkolach, dyrektorów przedszkoli i placówek szkolno-przedszkolnych, firmy cateringowe zaopatrujące takie placówki w posiłki, oraz rodziców zainteresowanych sprawą odpowiedniego żywienia przedszkolaków.
Jakie korzyści może przynieść udział w warsztatach?
- poszerzenia wiedzy w obszarze żywienia naturalnego
- promocja przedszkola realizującego program Zdrowy Przedszkolak
- uzyskanie praktycznych wskazówek w realizacji programu
- dostęp do wiedzy i doświadczenia ekspertów i organizatorów projektu
Program warsztatów (Kraków):
1. Naturalne, racjonalne żywienie dzieci w wieku intensywnego rozwoju i wpływ wybranych potraw i surowców na zdrowie dzieci
2. Modyfikowanie jadłospisów przedszkolnych
3. Porównywanie wartości odżywczych poszczególnych produktów i posiłków spożywczych
4. Ekonomiczne dokonywanie wyborów produktów dostępnych na rynku
5. Wzmacnianie odporności poprzez żywienie
6. Włączanie dzieci do programu Zdrowy Przedszkolak
7. Tworzenie ogrodów warzywnych w przedszkolu
Program warsztatów (Warszawa):
1. Naturalne, racjonalne żywienie dzieci w wieku intensywnego rozwoju i wpływu wybranych potraw i surowców na zdrowie dzieci
2. Rola dorosłego w odżywianiu dzieci – psychologiczne aspekty jedzenia
3. Profilaktyka i leczenie chorób wieku dziecięcego w zakresie żywienia (otyłość, cukrzyca, alergie, zaburzenia zachowania)
4. Naturalna kuchnia (jak i co gotować, żeby wzmacniać zdrowie dzieci)
5. Ekonomiczne dokonywania wyborów produktów dostępnych na rynku
6. Urozmaicanie i wprowadzanie zmian w jadłospisach przedszkolnych.
Źródło: http://www.diagnostykafunkcjonalna.pl
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.