Wafle ryżowe – co warto o nich wiedzieć? - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Wafle ryżowe – co warto o nich wiedzieć?

Wafle ryżowe – co warto o nich wiedzieć?

Wafle ryżowe to pyszna i zdrowa przekąska, najczęściej wybierana przez osoby na diecie odchudzającej. Stanowi doskonały zamiennik kalorycznych produktów pełnych niezdrowych tłuszczów i cukrów. Warto wiedzieć, jakie wafle ryżowe wybrać, aby cieszyć się nie tylko pysznym smakiem, ale również walorami odżywczymi.

Wafle ryżowe na diecie

Wafle ryżowe należą do produktów o małej zawartości kalorii, dlatego są chętnie spożywane przez osoby na diecie redukcyjnej. Stanowią zdrową alternatywę dla tradycyjnego pieczywa. Nie wymagają obróbki termicznej, dlatego z łatwością można je zabrać do pracy, szkoły czy na siłownię. Nawet jeżeli najdzie nas ochota na słodkie przekąski można sięgnąć po wafel ryżowy z czekoladą deserową, co z pewnością dostarczy mniej energii niż czekoladowy baton. Dzięki unikalnej technologii możliwe jest długotrwałe przechowywanie, które nie wpłynie na skład, świeżość i walory smakowe.

Jakie wafle ryżowe wybrać?

Wśród dostępnych na rynku wafli ryżowych znajdują się te tradycyjne, wieloziarniste i z dodatkami. Aby wafle ryżowe były zdrową przekąską należy zwrócić uwagę na skład. Nie powinny zawierać konserwantów i innych sztucznych dodatków. Dobrym wyborem są wafle ryżowe Kupiec, które zostały przygotowane w 100% najwyższej jakości brązowego ryżu. Nie zawierają glutenu, a więc są odpowiednie dla osób celiakią. Wartości odżywcze zawdzięczają dużej zawartości błonnika, zdrowych węglowodanów, witamin i składników mineralnych.

Wafle ryżowe w wielu smakach

Wafle ryżowe nie tylko stanowią zdrową i niskokaloryczną przekąskę, ale również doceniane są przez swoje walory smakowe. Warto wybrać te z różnorodnymi dodatkami. Marka Kupiec oferuje wafle między innymi z czarnuszką, komosą ryżową, białą gryką, słonecznikiem, sezamem, kukurydzą, pestkami dyni, solą morską, a także belgijską czekoladą deserową. W wersji naturalnej doskonale nadają się jako baza do kanapek, wystarczy posmarować wafle przygotowanymi pastami, twarożkiem lub masłem orzechowym. To przepis na zawsze udane śniadanie lub przekąskę!