Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Kasia P. 2014-02-10 15:13:25
Dziękujemy za Wasze wspaniałe komentarze! Kolacje były rzeczywiście romantyczne! :)
GRATULUJEMY!
agibee,
oliwka,
drewienko,
ZAPRASZAMY DO KOLEJNYCH KONKURSÓW!
Przygotowujesz się do walentynkowego wieczoru? Zdradź nam co takiego zamierzasz ugotować! Stawiasz na afrodyzjaki, czy masz inny plan? Może wybierasz ulubione potrawy swojego partnera, a może zamierzasz tym razem zaskoczyć go nowym, wyszukanym przepisem? Możliwości jest tak wiele by umilić ten dzień. Dodatkowo nagrodzimy Wasze starania!
Idealna kolacja walentynkowa to zarówno potrawy, którymi uraczysz partnera, jak i cała oprawa. Po pierwsze sama kucharka powinna pamiętać, że jest najsmakowitszym kąskiem tego wieczoru i po przygotowaniu smacznej kolacji warto się przebrać w coś pasującego do okazji. Po drugie atmosfera będzie bardziej sprzyjająca, jeśli na stole pojawią się świece, kwiaty lub drobne dekoracje. Warto także pamiętać o ładnym obrusie i dobrze dobranym alkoholu.
Jest jednak coś o czym nie wspomnieliśmy. Dla każdego z nas kolacja idealna jest wtedy, kiedy uczestniczy w niej ta jedna, wyjątkowa i ukochana osoba. Dlatego zapewne wyobrażeń idealnej kolacji walentynkowej jest tyle, ile zakochanych par. Jaka kolacja jest idealna dla Ciebie?
Zapraszamy do konkursu: Idealna kolacja walentynkowa!
Aby wziąć w nim udział wystarczy przesłać na forum, do 19-go lutego, krótki opis swojej idealnej kolacji walentynkowej wraz z przepisem na romantyczne danie!
O nagrodzie:
Nagrodą w konkursie jest książka „Odlotowe łakocie”
Wyłonimy 3 zwycięzców!
W książce znajdują się oryginalne przepisy i cenne wskazówki dotyczące przygotowania ciast, kremów i niezwykłych domowych deserów. Od suflecików z kwiatami lawendy i kremu miętowego z porzeczkami po sfogliatelle ricce i czekoladowe zuccotto. Wszystko, co trzeba wiedzieć, by poczuć się w kuchni jak prawdziwy mistrz cukiernictwa.
Dlaczego warto przeczytać tę książkę?
- zawiera niezbędne informacje o sposobach przygotowywania ciast, ciastek i deserów
- proponowane przepisy są proste, a jednocześnie ich „rezultat” niezwykle efektowny
- staranne opracowanie edytorskie sprawia, że książka od pierwszego spojrzenia rozbudza
w czytelniku chęć oddania się kulinarnym przyjemnościom.
Pozostałe publikacje sponsora:
Naleśniki, tarty i musy. Propozycje słodkich deserów z owocami w roli głównej oraz praktyczne porady, pomocne dla każdego cukiernika amatora. Od bavarese z melona i brzoskwiń w winie musującym po zabajone z karmelizowanymi jabłkami i palaczinki z malinami i ricottą.
Książka ta zawiera przepisy na najsmaczniejsze desery, takie jak: panna cotta, bavarese, zabajone czy parfait. Nie brak też w niej zaskakujących wariacji z pysznymi budyniami i musami w roli głównej. A do tego szczypta cukierniczej teorii i dużo praktycznych porad.
Rogaliki, naleśniki, ciasteczka. Od klasycznych biszkoptów po przepyszne drożdżówki, od korzennych herbatników po wyśmienite pączki z konfiturą morelową – wszystkie przepisy i tajniki dotyczące przygotowania ciastek, które można podać i na śniadanie, i na podwieczorek. Książka zawiera też krótki kurs ciastkarstwa z praktycznymi poradami i podstawowymi technikami cukierniczymi.
To nie jest kolejna książka kucharska! To pierwszy taki album o kulturze kuchni włoskiej w Polsce. Przepiękna księga poświęcona wszelkim możliwym smakom kuchni włoskiej. Przedstawia wszystkie potrawy i ich składniki, które sprawiły, że kuchnia ta jest tak wyjątkowa. Podróż przez kulinaria Włoch dzięki pięknym fotografiom oraz tekstom obfitującym w ciekawostki i anegdoty dla każdego czytelnika będzie wręcz oszałamiająca. Naturalnie na trasie tej podróży znajdują się również liczne przepisy i tradycyjne włoskie sposoby przyrządzania potraw. Żadne włoskie specjały nie będą już miały przed nami tajemnic:
Szukasz ciekawego prezentu? Mamy coś specjalnie dla ciebie. Prezenty, jakich nie dostaniesz nigdzie indziej! Ta niezwykła książka to nie tylko zbiór smakowitych i prostych przepisów na słodkie i wytrawne podarunki - ciasteczka, aromatyzowaną sól, marmolady, syropy czy smarowidła do chleba. To także piękny album, który zawiera wysmakowane zdjęcia wszystkich przygotowywanych potraw. Można tu także znaleźć inspirację do samodzielnego wykonania pięknych opakowań na smakowite prezenty, np. wzór pudełka, który można szybko dopasować do wielkości swojego podarunku. Przygotowanie prezentów według przepisów i pomysłów z tej książki każdemu pozwoli poczuć wielką przyjemność i satysfakcję z ich wykonania. To także wspaniały prezent na wiele okazji.
Partnerem konkursu jest:
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.