Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Familiepl 2018-10-08 11:59:13
Autor zdjęcia/źródło: Płatki zbożowe Lubella - Wielkie Testowanie!
Okres jesienny to dość trudny czas dla maluchów, które muszą się przestawić z trybu wakacyjnego, a do tego zmierzyć się z jesienną zmianą pogody. Dość ponure poranki nie wprawiają w dobry nastrój – i również dzieci mogą się poczuć tą aurą nieco przygnębione. Od kapryśnego humoru do marudzenia i ociągania się przy śniadaniu już niedaleka droga...
- Jesień bywa trudnym czasem dla wielu rodzin z dziećmi. Zaczyna się szkoła, dni są coraz krótsze, a coraz mniej przyjemna pogoda sprzyja dziecięcemu marudzeniu. Pewnie wielu rodziców stwierdzi, że w całym zabieganym dniu największym wyzwaniem są poranki. Jak dobrze wiemy, dzieci po mistrzowsku opóźniają poranne rytuały, a dla wielu z nich śniadanie jest dość ciężkim obowiązkiem. Rodzice powinni wiedzieć, że śniadanie w domu powinno być pierwszym i podstawowym posiłkiem dziecka, by maluch mógł się prawidłowo rozwijać i uczyć. Jak sprawić, by dziecko chętnie zjadało śniadanie? Płatki zbożowe potrafią rozwiązać ten problem - wystarczą talerz i mleko lub jogurt do dodania – podpowiada Anna Paluch, psycholog i psychodietetyk.
- Dzieci tym bardziej ochoczo zaczną nakładać je na talerz, jeśli będą miały ciekawe kształty i pyszny smak. Idealne rozwiązanie dla śniadań bez nudy i bez marudzenia to pełnoziarniste płatki bez dodatków, ale o ciekawych kształtach i kolorach, z których można komponować ulubione zestawy. Znakomicie sprawdzą się płatki zbożowe od Lubelli, które są nie tylko pysznym, ale także wartościowym rozwiązaniem. Dzięki nim śniadania z pewnością nie będą już nudne – dodaje psychodietetyk.
Wszyscy rodzice znają problem marudzenia przy śniadaniu. Są jednak ciekawe sposoby, aby temu zaradzić i sprawić, by dzięki temu śniadania przestały być nudną, rutynową czynnością. Dzieci o wiele chętniej przybiegną na śniadanie i szybciej też je zjedzą, jeśli codziennie będzie czekała na nie jakaś mała odmiana. A płatki zbożowe, które mają oryginalne i ciekawe kształty na pewno będą dla dzieci interesujące – zwłaszcza, jeśli na śniadanie codziennie podamy inny ich rodzaj.
Dobrze jest też urozmaicać posiłki – do płatków można dodać mleko, drugiego dnia jogurt, a w kolejne dni - owoce. Maluchy z przyjemnością zjedzą śniadanie, jeśli będzie ono oryginalne i kolorowe.
Lubella udoskonala skład swoich produktów, aby dzieci jadły jeszcze bardziej wartościowo. Dlatego też płatki zbożowe Lubella są BEZ syropu glukozowego i BEZ oleju palmowego!
Płatki Lubella mogą poszczycić się polskim rodowodem i dobrym składem. Zawierają pełne ziarno, błonnik i minerały prosto z natury takie jak m.in.: fosfor, mangan, czy żelazo.
Twoje dziecko też marudzi przy śniadaniu? Nie musi tak być Wypróbuj płatki zbożowe Lubella, które naturalnie zasmakują twojemu maluchowi.
Lubella Miodo Kółka - to chrupiące, aromatyczne płatki powstałe z pełnoziarnistej mąki pszennej i owsianej oraz naturalnego miodu. Zawierają wartościowe minerały tylko z natury: żelazo, miedź, mangan i fosfor. Są też źródłem cennego błonnika. Wystarczy mleko lub jogurt, by łatwo i szybko zamienić je w pyszne śniadanie dla naszej pociechy.
Lubella Choco Muszelki - chrupiące, kakaowe płatki zbożowe z wysokogatunkowej i pełnoziarnistej mąki pszennej oraz prawdziwego kakao. Choco Muszelki są bogate w błonnik pokarmowy i zawierają cenne minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź i witaminę B1. Podanie płatków z ulubionym mlekiem, jogurtem czy owocami daje możliwość tworzenia różnorodnych i smacznych kompozycji.
Lubella Choco Kulki - zbożowe, chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Kulki są bogate w błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, cynk i witaminę B1. Serwowanie? Z mlekiem lub jogurtem.
Lubella Choco Piegołaki - zbożowe, chrupiące, pełnoziarniste płatki, które powstały z mąki pszennej i naturalnego kakao. Choco Piegołaki są bogate w błonnik i dostarczają organizmowi minerały prosto z natury: fosfor, żelazo, mangan, miedź. Wystarczy dodać jogurt, mleko lub owoce i gotowe!
Lubella Cinis to płatki zbożowe powstałe z wysokogatunkowej mąki z pełnego ziarna. Są źródłem cennego błonnika, a także: fosforu, żelaza, cynk, manganu i witaminy B1. Płatki zbożowe Cinis, podane z mlekiem lub jogurtem, dodadzą energii i zaspokoją głód.
Lucyna B.; Magdalena C.;Joanna B.;Aneta S.; Emilia B.; Edyta J.; Joanna H.; Małgorzata R.; Anna H.; Maria K.;
Karolina K.; Joanna O.; Marek N.; Monika A.; Paulina J.; Beata S.; Katarzyna G.; Angelika K.; Agnieszka D.; Weronika R.;
Agnieszka D.; Klaudia H.; Izabela G.; Malgorzata B.; Donata T.; Karol W.; Marta F.; Sylwia S.; Monika G.; Agnieszka P.;
Laura P.; Monika D.; Anna Ś.; Aleksandra M.; Agata B.; Klaudia C.; Oliwia W.; Patrycja G.; Halina R.; Agnieszka K.;
Anna P.; Anna D.; Izabela S.; Damian D.-I.; Agnieszka E.; Grażyna J.; Krystyna H.; Sylwia K.; Ewa K.; Elżbieta P.-L.
Powiadomimy Was drogą mailową o wysłaniu płatków oraz formie zamieszczenia recenzji ;)
Gratulacje!
Na odpowiedzi i zgłoszenia czekamy do dnia 18 listopada 2018 r. do godziny 23.59.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.