Opublikowany przez: agnieszka1902 2012-03-28 09:03:17
Na nasze wybory żywieniowe wpływa wiele czynników. Podstawowymi kryteriami decydującymi o doborze składników naszych codziennych posiłków są: jakość produktów, ich smak i cena. Zapewne dla większości, biorąc pod uwagę to co dzieje się na rynku, to ostatnie odgrywa rolę pierwszoplanową.
Kiedy byłam sama, wszystko wydawało mi się takie proste i nie musiałam martwić się o domowy budżet. Teraz jednak, kiedy założyłam rodzinę i jest nas siedmioro, zaplanowanie codziennych posiłków, tak by ciągle się nie powtarzały, były smaczne a jednocześnie nie drogie, stało się nie lada problemem.
Musiałam zmienić swoje nawyki, a jednocześnie nauczyć się jak tanio i dobrze ugotować. Nie odbyło się bez porażek, wciąż brakowało mi pomysłów. Jednak czas sprawił, że teraz śmiało mogę powiedzieć o sobie, że jestem mistrzynią w swojej kuchni.
Z własnego doświadczenia proponuję kilka przepisów na przygotowanie pysznego i taniego obiadu.
Coś z wędzonką - a może placek?
- KARTOFLANY PLACEK Z BOCZKIEM WĘDZONYM
- HISZPAŃSKA TORTILLA
Nie tylko pysznie, ale i zdrowo - ryby nie muszą pływać w głębokim oleju. Polecam!
- DORSZ ZAPIEKANY Z POMIDORAMI
- SANDACZ PO POLSKU
A może małe co nie co po wegetariańsku.
- BARSZCZ UKRAIŃSKI
- LUBELSKIE PIEROGI Z SEREM I KASZĄ GRYCZANĄ
Dla każdego coś dobrego!
- KARTACZE
- WARZYWNA ZAPIEKANKA Z KURCZAKIEM
Kuchnia białoruska
- WIEPRZOWINA DUSZONA Z KAPUSTĄ
- PAMPUSZKI ZIEMNIACZANE
Więcej przepisów znajdziecie w zakładce "PRZEPISY" na Familie.pl
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.