Artykuł promocyjny Opublikowany przez: Kasia P. 2015-06-25 14:55:33
Od ponad 70 lat Mead Johnson Nutrition rozwija wiedzę w zakresie prawidłowego żywienia niemowląt z alergią na krowie mleko, ulepszając i wprowadzając innowacyjne produkty w tym zakresie.
„Wnioskując po ilości obejrzanych nagrań w krótkim czasie od uruchomienia kanału – Nutramigen LGG Poland - był on bardzo potrzebny rodzicom. Jesteśmy bardzo zadowoleni , że możemy zaoferować informacje, które odpowiadają na pytania i obawy rodziców dzieci z alergią na białka mleka krowiego. Uważamy, że rodzice powinni jak najwięcej wiedzieć o potrzebach żywieniowych swojego dziecka, dlatego też staramy się wspierać ich poprzez dzielenie się wiedzą i budowanie świadomości o alergii na biała mleka krowiego. Rodzice powinni mieć dostęp do przydatnych i opartych na faktach informacji o produktach i postępowaniu dietetycznym, aby świadomie decydować co jest najlepsze dla ich dzieci.” – komentuje dr Bożena Rutkowska, Kierownik Marketingu Medycznego Mead Johnson Nutrition Polska.
Uruchomiona została także strona www.nutramigen.info.pl, gdzie rodzice znajdą zarówno odpowiedzi na nurtujące ich pytania i wątpliwości dotyczące alergii na białka mleka krowiego, a także wiele praktycznych porad, takich jak: rozszerzanie diety dziecka z alergią, rozpoznawanie produktów żywnościowych zawierających alergeny czy przepisy na dania dla dzieci z użyciem preparatu mlekozastępczego jako bazy.
Alergia na białka mleka jest najczęściej występującą u niemowląt alergią pokarmową i budzi wiele niepokoju oraz pytań rodziców. Niemowlęta z alergią pokarmową wymagają szczególnej troski, a także konsekwentnego postępowania dietetycznego pod opieką lekarza. Nutramigen jest pierwszym na świecie preparatem zawierającym hydrolizat kazeiny, stworzonym z myślą o prawidłowym żywieniu niemowląt z alergią na białka mleka krowiego. Jego pierwsza wersja została opracowana 70 lat temu. Od tego czasu przeprowadzono wiele ważnych badań, które stale potwierdzają jego skuteczność. W badaniu opublikowanym przez prestiżowy Journal of Pediatrics wykazano, że znacznie więcej dzieci z alergią na białka mleka krowiego karmionych preparatem zawierającym hydrolizat kazeiny z Lactobacillus rhamnosus GG (LGG), wykształciło doustną tolerancję w wieku 12 miesięcy w porównaniu do dzieci karmionych innymi badanymi preparatami.*
*produkty oceniane w badaniu (1) obejmowały hydrolizat kazeiny (bez LGG), hydrolizat ryżowy, preparaty sojowe oraz preparaty aminokwasowe.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.