Opublikowany przez: monika.g 2015-09-30 16:53:55
Autor zdjęcia/źródło: Pixabay.com @ Kurki w śmietanie
Początek jesieni to idealny czas dla grzybiarzy. W lasach pojawiają się różne gatunki grzybów. Dodatkowo spacer po lesie w chłodnym i wilgotnym jesiennym powietrzu to samo zdrowie. Dlatego warto wykorzystać ten czas, aby wybrać się na grzyby do lasu, bo po takim relaksie i satysfakcji ze znalezionych okazów można jeszcze się delektować niesamowitym smakiem grzybowych potraw. Do jednej z nich należą pyszne kurki w śmietanie, które są bardzo smaczne oraz zdrowe.
(Pixabay.com @ Kurki w śmietanie)
Składniki:
• 200 g świeżych kurek
• 1 cebula
• 1 łyżka masła
• 1 pęczek koperku
• 150 ml śmietanki 30% lub 36%
• 150 ml kwaśnej śmietany 18%
• 1 - 2 łyżki wody
• sól, pieprz świeżo zmielony
Wykonanie KROK PO KROKU:
Pokaż wszystkie artykuły tego autora
Nie masz konta? Zaloguj się, aby pisać swoje własne artykuły.