Czym przyprawiać zupy, mięsa i ryby? - Artykuł
Znajdź nas na

Polub Familie.pl na Facebooku

Poleć link znajomym

Czym przyprawiać zupy, mięsa i ryby?

Oto jakie przyprawy powinniśmy dodawać do poszczególnych zup, mięs oraz ryb, aby były smaczne i zdrowe...

Czym przyprawiać zupy, mięsa i ryby?

Autor zdjęcia/źródło: Rgbstock.com

Zupy:

Fasolowa - liść laurowy, czerwona papryka, cebula, estragon.

Barszcz - pieprz czarny, korzeń pietruszki, liść laurowy, czosnek, cytryna.

Rosół z kury - natka pietruszki, papryka czerwona, cebula, cytryna.

Owocowa - cynamon, goździki, skórka cytrynowa i pomarańczowa, wanilia.

Rybna - liść laurowy, pieprz czarny, papryka czerwona, cebula, korzeń pietruszki, szafran, czosnek, cytryna.

Flaki - papryka czerwona, majeranek, czosnek, pieprz czarny mielony.

Pomidorowa: cebula, liść laurowy, pieprz czarny mielony, natka pietruszki, seler.

Jarzynowa - natka i korzeń pietruszki, cebula, seler, pieprz czarny, papryka czerwona.


Wieprzowina - czosnek, kminek, liść laurowy, majeranek, papryka czerwona, pieprz czarny, rozmaryn, szałwia, tymianek, cebula, lubczyk, mieszanka curry.

Ryby: bazylia, cząber, koper, bylica pospolita, trybula ogrodowa, lubczyk, liść laurowy, papryka, pieprz, seler, tymianek, cebula.

Wołowina: koper, czosnek, kminek, lubczyk, liść laurowy, majeranek, oregano, papryka czerwona, pieprz czarny, natka pietruszki, rozmaryn, jałowiec, cebula, mieszanki przyprawowe - chili i curry.

Drób: cząber, estragon, bylica pospolita, nasiona kminku, majeranek, papryka, pieprz czarny, seler, rozmaryn, tymianek, cebula, mieszanka przyprawowa curry.