46.113.*.* 2011.06.24 19:18
Wszystko doszło;) Boże jaka paka:) Jestem w niebo wzięta!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
bratgrzegorz 2011.06.23 00:40
wow ale się cieszę
asiawil 2011.06.20 12:49
Gratuluję szcześciarzom z całego serca!
46.112.*.* 2011.06.20 12:22
dziękuje!!!!!!
Sylwiaws 2011.06.20 09:51
Gratuluje:) Ja właśnie podjadam sobie mace:)
Dotusia 2011.06.20 07:15
Gdy wyjeżdżam na wakacje, co zabieram na kolację? Oczywiście KUPCA biorę, bo bez niego nie wydolę. W lato trzeba być powabną, by figurę mieć więc zgrabną wcinam to pieczywko chrupkie, i nie powiem, z dobrym skutkiem. Moje dziecko, mała Ania, też przywykła do chrupania, gdy chcę zająć czymś w podróży, by czas jej się już nie dłużył daję jej wafel popcornowy i humor ma już wyborowy! Nie muszę smoka nawet dawać, tak oto działa ten uspokajacz. Kiedy jesteśmy na swojej działce i goście zjadą się od niechcenia, podaję niczym w najlepszej knajpce, pyszne zakąski podczas siedzenia. I już nie biegam w tą i z powrotem, tylko wyjmuję paczki KUPCA, stawiam na stole dzbanek z kompotem, dodatki daję : "Wy sobie róbta, co tylko chcecie w tymi waflami, na słodko, czy na słono", wszyscy się goszczą zwykłymi chrupkami, a oczy z radości im płoną. Z tych niecodziennych zastosowań, to jest to też mała taca, dla mojej Ani jest jak znalazł, nic jej się na waflu nie przewraca. --------- nie wiem dlaczego, ale dodało mi komentarz jako gość, mimo iż byłam zalogowana :/
emerycia 2011.06.19 23:55
Pieczywo chrupkie wykorzystuję przez cały rok. Dzięki temu utrzymuję swoją wagę ciała na właściwym poziomie.Cała moja rodzina przepada za pieczywem chrupkim. A na wakacje jeździ z nami do różnych ciekawych miejsc w kraju i za granicę.Wiadomo, że zawsze jest świeże i można je chrupać w ciągu dnia podczas wycieczek, przyrządzać smaczne kanapki na śniadanie, kolację.
milkawie88 2011.06.19 19:30
Pieczywo chrupkie stanowi idealny zamiennik dla niezdrowych czipsów, słonych orzeszków, czy innych zapychaczy. Sięgam po nie zawsze, kiedy chcę coś przegryźć i nie utyć. Zabieram je często na piknik, idealnie się komponują z wędliną i warzywami.
87.207.*.* 2011.06.19 17:19
Podczas wakacji szczególnie dobre są wszystkie formy chrupkiego pieczywa .To po prostu wygodna forma suchego chlebka ,a na dodatek mało kaloryczna.U nas w domu zawsze mamy chrupkie pieczywo ,najbardziej lubimy wafle ryżowe w każdym smaku i wariancie .Dobre są na słono ,jak i na słodko.To super przegryzka na wakacje i do auta na podróż.Polecam!
wi-pa 2011.06.19 12:57
Chrupkie wakacje zdrowe nie nudne, Z pieczywem Kupiec zawsze są cudne! Chrupie mama, chrupie tata, Chrupię ja, choć mam trzy lata. Nawet braciszek, co ma pół roku, Chrupie ryżowce sobie po zmroku. Chrupaczki w góry są idealne, Z nimi zwiedzamy masywy skalne. Z nich szybko da się przekąskę sklecić, Żołądków przy tym nie trzeba śmiecić. Na plażę świetne są podpłomyki, Energii dodają na wodne figliki. Najlepsza wersja to ta na słodko, Z dżemikiem smakują po prostu bosko. A gdy na grzyby do lasu idziemy, To z macą Kupiec się nie rozstajemy. Mama razową woli albo z ziołami, A ja z tatusiem tę z otrębami. Na pniach siadamy, twarożek wyciągamy, Macę smarujemy, jemy i dalej idziemy. Nowości Crunchella jeszcze nie znamy, Ale zapewne szybko poznamy. Myślę, że z Kupcem nudzić się nie da, Tyle rodzajów pieczywa on ma. Każdy znajdzie coś dla siebie, Żeby poczuć się jak w niebie! K ruche U niwersalne P rzepyszne I nspirujące E konomiczne C enne Pieczywo chrupkie jest idealne na wakacje. Lekie zdrowe, pożywne. Nadaje się świetnie dla dorosłych i dla dzieci. W mojej kuchenne szafce zawsze jest zapas wafli ryżowychi macy Kupiec. Jak zapowiada się ładny, słoneczny dzień, to pakujemy pakujemy do plecaka, wózka lub torebki (zależnie od tego gdzie się wybieramy) opakowanie lub dwa Kupca i możemy ruszać. Pieczywo jest żawsze świeże i sycące, lekkie, w praktycznych opakowaniach, modne i wygodne. Z pewnością pieczywo chrupkie Kupiec jest niezastąpione i niezawodne na wakacjach!
krzys340 2011.06.19 09:10
Pieczywo chrupkie podczas wakacji ale dlaczego podczas wakacji? Ja chrupkie pieczywo mam prawie zawsze przy sobie w pracy, w domu, podczas podróży. Służy mi jako podstawa śniadania, jako przekąska i czasami nawet jako deser. Podaję pieczywo podczas imprezy grillowej, robię super kanapki dzieciom na różne przyjęcia. Muszę się przyznać, że chrupkie pieczywo jest bardzo ważne w naszym codziennym i tym odświętnym życiu.
Yvet 2011.06.18 21:58
Ach, jest cała masa zastosowań: 1) Klasyczne - na śniadanie; 2) Ratunkowe - jako prowiant w plecaku, na wypadek, gdy zabłądzimy w dzikiej kniei i czeka nas szkoła przetrwania :D; 3) Rozgrzewające - jako podpałka do rozpalenia ogniska, w braku gazety - c.d. szkoły przetrwania; 4) Znakomite na kanapki - zwykłe kanapki na wycieczkę , tyle że zamiast zwykłego pieczywa, które szybko nasiąka masłem, twarożkiem, pomidorem itp. dajemy chrupkie pieczywo, które... pozostaje zawsze chrupkie! 5) Obronne - w ostateczności atakującemu psu (wilkowi?!) można wrazić je w paszczę, a zwierz poczuwszy nagłą i twardą suchość w gębie, odstąpić ataku powinien bez wątpienia :))) 6) Asekuracyjne - do częstowania nachodzącej nas co rano na śniadanko teściowej ("mamusia uważa na ząbki"), gdy chcemy mieć spokój na urlopie; 7) I wreszcie... JEMY JE, BO JEST PO PROSTU SMACZNE I ZDROWE!
88.199.*.* 2011.06.18 21:33
pieczywo chrupkie zawsze zabieram na spacery, piknik i wakacje bo mam małego synka który je uwielbia chrupać z serkiem topionym lub z nuttelą a ja z pomidorkiem jajkiem i ogórkiem są doskonałe same bez obkładu
Ewelina Bałazy 2011.06.18 15:32
Pieczywo chrupkie czas nam umila, Przydatne zawsze i w dzień i w nocy, Do jedzenia i... rozpalania grilla, Zawsze chętne do pomocy! Gdy mąż grilla rozpalić nie może, Bo o podpałce zapomniał wcale, Wtedy Crunchella Mu pomoże... I znów się czuje męski i płynie w chwale.. Gdy Cie dopadnie gorące słońce, i plecy spali - co wielce piecze... zamocz pieczywo w zimnej maślance, Przyłóż do pleców, pomoże przecie! Pieczywo chrupkie - dobre na wszystko! Od A do Z ma zastosowanie, Wybieraj mądrze, na co Ci ciastko? Kupiec poradzi sobie doskonale!
onlyme30 2011.06.18 13:20
Pieczywo chrupkie w czasie wakacji jest dla mnie doskonałe jako przekąska, dzięki której poczuję się lekka i pełna wugoru. Zajadam ją na śniadanie z delikatnym ziołowym twarożkiem lub masełkiem i dżemem owocowym. Doskonale sprawdza się też jako dodatek do musli już jogurtu - połamany na małe kawałeczki :) W ciągu dnia takie pieczywo mogę zabrać na piknik i chrupać jako przekąskę z zimnym mlekiem lub posmarowany pasztecikiem lub domową pastą rybną bądź jajeczną. W każdej postaci takie pieczowo sprawia, że czuję się najedzona. Jest zdrowe i pożywne i mogę je łaczyć z innymi składnikami, dzięki którym posiłek będzie pyszny i zróżnicowany. To doskonały sposób na przemianę materi i utrzymanie prawidłowej wagi ciała. Bo chrupkie pieczywo KUPIEC to moja codzienna porcja zdrowia :)
malgosia74 2011.06.18 12:37
Jak wykorzystujesz pieczywo chrupkie podczas wakacji? Kocham swoją rodzinę z całego serca i szczególnie podczas wakacji chcę im podarować od siebie to co najlepsze. Oprócz czasu, który pragnę im poświęcić, w tym wiecznie zabieganym świecie, chcę dać im coś co sprawi, że wakacje te staną się jednymi z najlepszych i będą długo wspominane :) Udowodnię im, że letnie dni tego roku mogą być wspaniałym przeżyciem, bo wykorzystam w tym celu markę Kupiec, rzucając hasło na lato „Chrupnij To Zdrowo” :) Zabierając dzieci i męża oczywiście na letnie, pełne przygód wycieczki, zawsze zabiorę ze sobą wspaniałe zbożowe „tekturki” pozbawione konserwantów, bo uważam, że nie ma lepszej alternatywy dla chleba w czasie letnich dni od pieczywa chrupkiego Kupiec. Chrupkie pieczywo to fantastyczna przekąska szczególnie dla moich milusińskich, którzy uwielbiają chrupać wszystko i wszędzie, a to będzie świetna sprawa zamiast słodszych i bardziej kalorycznych przekąsek, takich jak ciasteczka, herbatniki czy słone paluszki. Podczas tych wakacji wypoczynek połączę z dbałością o rozwój moich dzieci ponieważ chrupkie pieczywo często jest wzbogacone w wielonienasycone kwasy tłuszczowe, a zdrowie rodziny jest dla mnie najważniejsze. Chrupkie pieczywo nie zawiera konserwantów, a błonnik który pobudza ruchy perystaltyczne jelit, wspomoże pracę układu pokarmowego, który latem wymaga szczególnej uwagi :) Mąż mój często narzeka na nadciśnienie i dla niego też to wspaniałe chrupkie pieczywo będzie zdrowe, bo zawiera mniej sodu, a więcej potasu niż tradycyjne. Chrupiąc je zmniejszy zawartość soli w swojej letniej diecie i sprawi, że jego serduszko będzie wspaniale chronione :) Aby nie być gołosłowną: Zabierając na letnią wycieczkę kocyk, misia i teczkę, Zabiorę ze sobą nowy, kolorowy duży kosz piknikowy Pełen Zdrowych Nie Nudnych chrupiących przysmaków zbożowych :) Podczas gdy milusińscy będą się bawić i na słońcu wylegiwać Ja będę im z przyjemnością, pyszne chrupkie przekąski przygotowywać :) Mam patent na sezamowe pieczywo chrupkie z wędliną drobiową Z twarożkiem, rzeżuchą, ogórkiem - przekąskę pyszną i zdrową :) Łatwo i szybko się ją przygotowuje I moim łasuchom zawsze smakuje :) Mam także w pojemniczku pyszną pastę brokułową Letnią, zdrową sałatkę do chrupkiego pieczywa gotową :) Zdrowe, lekkie, smaczne, sycące i świetnie chrupiące To definicja pysznej przekąski na wakacyjne dni gorące. Nie jest pracochłonne i co też jest najważniejsze Bym i ja dla siebie miała chwile przyjemniejsze :) Chrupiącymi przekąskami wszyscy się zajadać będziemy Cieszyć się wakacjami „Zdrowymi Nie Nudnymi” chcemy :)
82.160.*.* 2011.06.18 00:08
U mnie w domu jemy dużo chrupkiego pieczywa ponieważ jest świętną przegryzką i nietuczy ,chetnie zabieram do pracy,by na przerwie pochrupać coś lekkiego , bez obaw o zbedne kilogramy.Na wakacje chrupie pieczywko zabieram w podruż na drogę ,świetnie też sie sprfawdza na plaży,pieczywko pomidorek swieży ogureczek i już głod zaspokojony ;)
picola 2011.06.17 22:50
Gdy wakacje z rodzinką wybrane, Z setek letnich ofert wygrzebane Pora aby zadbać o nasze ciała By nadwaga nas nie dorwała Z rozsądkiem pakuję kuferki i paki I skrzętnie do waliz wkładam Kupca przysmaki Mace z otrębami, wafle ryżowe i na przekąskę Crunchelle odlotowe czy w domu, czy na wakacjach, moi kochani musimy być piękni, szczupli i zadbani dlatego jedzonko pyszne, lekkie, super zdrowe, na śniadanie, obiad i kolacje już jest gotowe. Mikroelementy i cenny błonnik to sprawią Że bycie szczupłym i zdrowym będzie dla nas zabawą Przy tym smak przedni wszystkich nas zachwyca W tym tkwi nasze szczęście rodzinne – ot i tajemnica. A i wam zdradzę wakacyjny sekret taki: Chcecie być piękni i zdrowi? Jedzcie Kupca przysmaki.
mbb 2011.06.17 18:38
Jest to świetna przekąska w podróży, czy podczas spaceru po parku,gdy chwyci lekki głód:)
wodniczka100 2011.06.17 15:35
Dbam o to aby w domu zawsze było chrupkie pieczywo, jest lekkie i zdrowe. Dla mnie ze względu na schorzenia przewodu pokarmowego a dla męża wysoko-ciśnieniowca pieczywo które ma mniej sodu a więcej potasu niż tradycyjne ochrania jego serce. Latem kiedy często wybieramy się na dłuższe spacery czy wyjazdy w plener zawsze zabieram ze sobą chrupkie pieczywo. Jesteśmy babcią i dziadziem zatem jakże ze smakiem i na zdrowie dla nas jest zajadanie tego pieczywa które posmarowane dżemem czy serkiem wprost rozpływa się w naszych ustach. A kiedy wybieramy się na spacerek z naszym ukochanym wnusiem Filipkiem pieczywo to jest nieodłącznym towarzyszem naszych eskapad. Gdy wnuczek czuje głód chrupkie z plasterkiem żółtego sera czy wędlinki oraz pomidorka z apetytem zajada i jakże jest zadowolony a potem to już tylko chce dalej iść i iść. Należy pamiętać że chrupkie pieczywo często jest wzbogacone w wielonienasycone kwasy tłuszczowe które wspaniale wpływają na prawidłowy rozwój dziecka toteż zamiast słodkich ciastek delektujmy się za zdrowie chrupkim pieczywem.
GosposiaTerenia 2011.06.17 15:23
Gdy lata nadchodzi czas pieczywa Kupca mam zapas czy to rano czy wieczorem jest dla mnie hiciorem Sposobów jest wiele, Ty mój chrupki aniele Czy na słodko czy na nie, zawsze rodzinnie chrupiemy Cie To taki mały wstęp, gdyż zwykłą prozą nie da się opisać smaku i zalet pieczywa chrupkiego. Można je spozywać na wiele sposobów: ot co jako mała przekaska między posiłkami, idealnie sprawdzi sie o 9.30 jako podnośnik cukru. W południe z bitą smietaną i owocami jako deser, a na kolację z szynką, żółtym serem jako lekka kolacja. Ale co będę opowiadać kazdy juz z Was to wie :)
78.155.*.* 2011.06.17 12:42
wzoruję się na świnkach z bajki o 3 świnkach i wilku bardzo złym - buduję sobie domek z pieczywa chrupkiego. Gdy przyjdzie wilk aby mnie pożreć to dmuchnie z całej siły w mój chrupiący domek i on się rozleci. Wtedy wilk zorientuje się, że pieczywo chrupkie jest znacznie bardziej smakowite niż ja, następnie pożre cały domek i przy okazji przejdzie na wegetarianizm.
178.235.*.* 2011.06.17 06:14
PODJE DZIECKU Z NUTELLĄ , BARDZO SMACZNE I ZDROWE.
alfa302 2011.06.16 21:27
Zawsze i wszędzie pieczywo chrupkie Kupca - ze mną będzie, Czy to lato czy zima, pieczywko takie zawsze się mnie trzyma:), Jem codziennie rano i wieczorem - i ciągle tryskam humorem. Jem na słodko - ze świezymi owocami, i jem też z chrupiącymi warzywami, także ze świeżą wędlinką, i zawsze z wesołą minką. Stosuję jako dodatek do salatek, których u mnie zawsze dostatek, pieczywo chrupkie kupiec nie zawsze można upiec, więc śmiało i wszędzie przeze mnie używane będzie :)
89.228.*.* 2011.06.16 21:25
Zawsze i wszędzie pieczywo chrupkie Kupca - ze mną będzie, Czy to lato czy zima, pieczywko takie zawsze się mnie trzyma:), Jem codziennie rano i wieczorem - i ciągle tryskam humorem. Jem na słodko - ze świezymi owocami, i jem też z chrupiącymi warzywami, także ze świeżą wędlinką, i zawsze z wesołą minką. Stosuję jako dodatek do salatek, których u mnie zawsze dostatek, pieczywo chrupkie kupiec nie zawsze można upiec, więc śmiało i wszędzie przeze mnie używane będzie :)
Iza-bella 2011.06.16 19:46
Wiosną i latem szczególnie dbamy o sylwetkę żeby nie wstydzić się pokazać w lżejszych i bardziej kusych ciuszkach. Pieczywo chrupkie bardzo pomaga bo jest niskokaloryczne a do tego świetnie smakuje. Podczas wakacji można je zabrać nawet na piknik, na grilla, na każdą wycieczkę bo jest lekkie także w swojej wadze i w plecaku nie będzie nam ciążyć a podczas przerwy w wędrówce najemy się nim jednocześnie i nie będziemy ociężali. Pasuje jako świetna przekąska do wieczornego grilla - można je łamać i maczać w dipie z jogurtu naturalnego albo pogryzać do świeżej sałatki. Przełożone białym serem czy suszoną kiełbasą nadaje się też jako kanapka w podróży. Jest po prostu uniwersalne! nawet może zastąpić deser - wystarczy dodać twarożek, trochę owoców np. zebranych właśnie poziomek i odrobinkę miodu a letni przysmak gotowy!
kitty223 2011.06.16 17:20
Pieczywo chrupkie jest niezbędnym elementem który wraz z lekkim twarożkiem lub dżemem podaję co ranek swojemu ukochanemu do łóżka :D we dwoje możemy rozkoszować się jego delikatnością, wspaniale i zdrowo zaczynać każdy dzień :)
109.243.*.* 2011.06.16 17:14
chrupkie pieczywo jest niezbędnym elementem śniadania, które co ranek przynoszę swojemu ukochanemu do łóżka :d jest pyszne i lekkie i w połączeniu z delikatnym twarożkiem czy dżemem tworzy wspaniały początek dnia dla nas oboje
agf 2011.06.16 14:17
Pieczywo chrupkie jest stałym elementem w mojej kuchni, nie tylko w wakacje! Staram się przez 5 dni w tygodniu jeść pieczywo chrupkie zamiast tradycyjnego - by pilnować swojej wagi i dbać o zdrowie. Na wakacjach jest to tym bardziej praktyczny artykuł, bo będąc np. nad jeziorem, na campingu czy w głębokim lesie nie musimy martwić się o brak świeżego pieczywa i spokojnie przez kilka dni możemy poradzić sobie bez wizyt w sklepie. Pieczywo chrupkie mam "przećwiczone" w różnych wersjach - jako kanapki na słono, na słodko, dodatki do sałatek. W końcu - wystarczy jakakolwiek sałatka - z grzybów, serów, warzyw - a do niej kromeczki chrupkiego i jest śniadanie! Tak samo do twarożku - i jest kolejne śniadanie. Do kanapek wykorzystuję zamiast masła jakiś twarożek do smarowania - a dalej to już normalnie - sałata, ser albo wędlina i warzywka. Na słodko - z twarogiem i miodem czy owocami - też pyszne. Ostatnio zachwyciłam się crunchellą - świetny wakacyjny deser owocowy można z niej wyczarować, np.: wafel Crunchella Natural pszenno-ryżowy truskawki jogurt naturalny cukier waniliowy cukier brązowy Truskawki obieramy, myjemy, wrzucamy do blendera. Dodajemy jogurt naturalny i cukier waniliowy. Miksujemy, ale nie na koktajl tylko tak by zostały większe kawałki. Masę truskawkową nakładamy na wafel, obsypujemy całośc cukrem brązowym, dekorujemy całymi truskawkami. Uwaga! Deser należy przygotowywać tuż przed podaniem, bo wafle mogą szybko rozmięknąć. :)
Kawoszka 2011.06.16 12:07
Pieczywo chrupkie to rzecz wyjątkowa nigdy się nie nudzi, choć wcale nie jest nowa Zabieram je ze sobą na każde wakacje najczęściej letnie są będą atrakcje Kiedy na przykład, jadę w góry latem nie dam rady zajść daleko z ciężkim plecakiem więc wrzucam do niego lekkie, zgrabne chrupki by później je włożyć do góralskiej zupki A gdy na plaży z rodziną się opalam pieczywem chrupkim tam się zadowalam biorę tylko z sobą w sprayu śmietanę i przekąski robię pyszne i udane Gdy zaś na spacerze jestem z mym maluchem czasem zamarudzi, choć zwykle jest zuchem wtedy na pomoc chrupkie wafle przychodzą myk w małą rączkę i dziecko rozpogodzą Czasem też przy grillu gościmy znajomych nie zapominam wtedy o pieczywie ulubionym wrzucam pokruszone do pysznej sałatki i ze smakiem zajadają nawet gagatki W taki oto sposób chrupkie pieczywo na mym stole na co dzień zagościło Wszystkim smakuje, jest lekkie i zdrowe ja tylko pomysły wymyślam wciąż nowe:)
79.170.*.* 2011.06.16 10:51
A ja będę chrupać pieczywo leżąc do góry brzuszkiem w ogrodzie! Jest ono lekkie a zatem doskonałe na upalne dni! Tworzy idealną kompozycje z dżemem truskawkowym! Coś pysznego!:)
kubula 2011.06.15 21:46
pieczywo chrupkie zawsze zabieramy ze sobą na wycieczki,spacerki-taka pyszna przekaska,zastepuje u nas chipsy.pieczywko chrupkie mozna jesc a kg nie przybywa......
justyna Bartoszyce 2011.06.15 20:00
w gorące dni dzieci nie chcą jeść dobrze jest wtedy podać coś lekkiego i do pochrupania najlepiej z czekoladą :)
178.159.*.* 2011.06.15 14:24
Zabiorę w góry jako przekąsek, do kanapek.A najbardziej lubię z białym serkiem albo łososiem.
94.40.*.* 2011.06.15 12:29
pieczywo chrupkie jest najlepsze na plaze jako zdrowe przekaski podczas zabawy
malena 2011.06.14 23:54
Dobrze wiedzieć - dość niezgrabnie poruszam się po forum, bo jakoś wcześniej nie miałam zbytnio styczności ogólnie z forami. Dzięki Wam :)
czerwona panienka 2011.06.14 22:10
Marcin ale ile razy można powtarzać? Było to już z 5 razy pisane ale jak widać jak grochem o ścianę- ale ja tam się cieszę, że ludzie nie umieją czytać ze zrozumieniem i do końca przez to inni mają większą szansę ;)
Marcin1984 2011.06.14 06:12
Moi drodzy, po raz kolejny powtarzam, że te komentarze, które są tutaj umieszczone, NIE biorą udziału w konkursie. Chcąc zawalczyć o nagrody, proszę o umieszczanie zgłoszeń w specjalnym konkursowym wątku na naszym FORUM. Szczegółowe informacje znajdziecie w artykule powyżej :)
95.160.*.* 2011.06.13 20:08
Gdy wyjeżdżam na wakacje, co zabieram na kolację? Oczywiście KUPCA biorę, bo bez niego nie wydolę. W lato trzeba być powabną, by figurę mieć więc zgrabną wcinam to pieczywko chrupkie, i nie powiem, z dobrym skutkiem. Moje dziecko, mała Ania, też przywykła do chrupania, gdy chcę zająć czymś w podróży, by czas jej się już nie dłużył daję jej wafel popcornowy i humor ma już wyborowy! Nie muszę smoka nawet dawać, tak oto działa ten uspokajacz. Kiedy jesteśmy na swojej działce i goście zjadą się od niechcenia, podaję niczym w najlepszej knajpce, pyszne zakąski podczas siedzenia. I już nie biegam w tą i z powrotem, tylko wyjmuję paczki KUPCA, stawiam na stole dzbanek z kompotem, dodatki daję : "Wy sobie róbta, co tylko chcecie w tymi waflami, na słodko, czy na słono", wszyscy się goszczą zwykłymi chrupkami, a oczy z radości im płoną. Z tych niecodziennych zastosowań, to jest to też mała taca, dla mojej Ani jest jak znalazł, nic jej się na waflu nie przewraca.
Joanna Białecka 2011.06.13 06:59
Już trzeci miesiąc jestem na zdrowej diecie więc chrupanie jest u mnie na porządku dziennym. Wafle ryżowe i maca zajmują prawie całą szafkę w kuchni więc mam zawsze w czym wybierać. Przez ten okres zazwyczaj smarowałam wafle miodkiem lub własnej roboty powidełkami śliwkowymi ale teraz odkąd są już truskaweczki to po prosty jem je z musem truskawkowym bo to moje ulubione owoce. Jak skończą się truskawki to przerzucę się na jagódki, później na wiśnie, czereśnie i jabłuszka bo trzeba wykorzystać świeże sezonowe witaminki. Z chrupiącymi waflami każdy owoc jeszcze lepiej smakuje. Na śniadanko maca z sałatą, ogóreczkiem i pomidorkiem to podstawa. Dodaję też do tego plaster wędliny lub żółtego sera i na wierzch posypuję koperkiem, żeby jak najwięcej korzystnych dla zdrowia pierwiastów i witamin schrupać właśnie rano bo to najważniejszy posiłek dnia. Na deser bardzo lubię jeść sernik ale jest on bardzo kaloryczny, więc gdy bardzo mam na niego ochotę biorę wafle ryżowe naturalne i nakładam na nie serek waniliowy. Kocham te wafle za to, że potrafią zastąpić mi ulubiony deser i dzięki temu nie ulegam pokusie. Gdyby nie chrupkie pieczywo i wafle ryżowe, które powodują swoimi różnorodnymi smakami, że nie sięgam po wysokokaloryczne przekąski to pewnie nie wytrzymałabym na diecie szczgólnie latem gdy tak bardzo kusi zapach domowych lodów z lodziarni obok mojego mieszkania .
87.206.*.* 2011.06.12 16:45
Pieczywo chrupkie jest w tak wielu odmianach, ze można je wykorzystać do niemal wszystkich dań. Na wakacjach jest to dodatkowy atut, bo jak wiadomo, nie ma czasu na spędzanie go w kuchni. Z pieczywka, takiego jak Crunchella robię "pizzę". Do masła dodaję przyprawę do pizzy smaruję kanapkę, kładę kukurydzę, paprykę itd. przekładam drugą posmarowaną Crunchellą i...PYCHA. Kiedy za to mam ochotę na coś słodkiego używam wafli naturalnych. Kruszę je nieco, wsypuję do miseczki z ulubionymi owocami, wlewam jogurt, dodaję cynamon i rozpływam się. ;) Na szybką przekąskę w góry zawsze wybieram macę, ponieważ jest sycąca i smaczna. Wykorzystuję ją też do robienia mini-wafli dla moich łasuchów. Mleko skondensowane gotuję, a kiedy zgęstnieje przekładam nimi macę. Nie dość, że pyszne to jest to zdrowsza wersja.
Agnieszka Such 2011.06.12 10:34
JA LUBIĘ CHRUPAĆ MACĘ, WAFLE RYŻWE SZCZEGÓLNIE W WAKACJE JAK JEST GORĄCĄ I NIE CHCE SIĘ JEŚĆ. w PRACY MIĘDZY POSIŁKAMI JEST TO ODPOWIEDNIOA PRZEKĄSKA I NIETUCZĄCA. nA KOLACJĘ WCZESNĄ LUBIĘ JEŚĆ WAFLE Z DŻEMEM I KAKAEM - DCOBRZE SIĘ ŚPI PO MLEKU. POZATYM CHRUPKIE PIECZYWKO MOŻNA POSMAROWAĆ JAKĄŚ MASĄ I PRZEŁOŻYĆ DRUGĄ KROMKĄ I SĄ PYSZNE CIASTECZKA, POLAĆ SOSEM TRUSKAWKOWYM I PYCHA DO KAWY. MACA I WAFLE RYŻOWE SĄ BARDZO LEKKIE, JAK NIE MAM CZASU TO PRZEGRYZAM SZYBKO WAFLA RYŻOWEGO NP. W PRAY I JESTEM SYTA. POLECAM.
109.243.*.* 2011.06.10 23:00
Pieczywo chrupkie dodaję do ciasta jako chrupiący dodatek do masy kakaowej. Jest to przysmak mojego dziecka i nie tylko, świetnie chrupie w czasie jedzenia. Sama często zajadam się pieczywem przed TV pysznie smakuje i nie tuczy, co jest bardzo rzadkie. Zaś wafle ryżowe uwielbiam jeść na śniadanie z konfiturą, szczególnie latem smakują wyjątkowo wybornie na świeżym powietrzu w zaciszu naszego ogrodu,ze szklanką gorącej kawy.
hateczka 2011.06.09 17:20
pieczywo chrupkie będę chrupać na wakacjach , jezioro lasy to te klimaty na tak apetyczne przekąski. Mniam mniam i KUPIEC mam w zasięgu ręki ;)
Mama Julki 2011.06.09 08:33
Kochani ODPOWIEDZI ZAMIESZCZAMY NA FORUM a nie pod artykułem! W przeciwnym razie nie weźmiecie udziału w konkursie!
Kama_Rama 2011.06.08 23:08
Pieczywo będę chrupać podczas wakacji na różne sposoby. W paryskich kawiarenkach będę chrupać z wdziękiem i elegancją. Na Karaibach zrelaksuję się z opalając i podchrupująć Crunchelle. W Mediolanie zabiorę moje ulubione wafle na pokazy mody, żeby wspomóc małym chrupnięciem zapracowane modelki. A gdy po podróżach wrócę do domu, zajrzę do szafki, wyciągnę je, usiądę przed domem i podjadając będę podziwiać piękno polskiej lata.
83.21.*.* 2011.06.08 21:38
Wesoło latem w ogródku na kocyku,a tu mama kanapki z pieczywem chrupkim zrobiła.A w kącie czekały już na nas wafelki popcornowe mojej mamy ulubione, a my z bratem zajadamy ryżowe naturalne,a ulubione naszego taty z solą morską i pomidorkiem.I tak nasza mała rodzinka się zajada pieczywem ryżowym i na słodko i z wędlinka.Zawsze są z nami.
ana47 2011.06.08 14:04
PIeczywo to jest wspaniałe w podróży, kanapki na jego bazie sa bardzo smaczne i pozostają apetyczne nawet po kilku godzinach. Na ich bazie można tez przygotować smakołyki na letnie przyjęcia w ogrodzie.
Marcin1984 2011.06.08 10:58
Kochani, w konkursie uwzględniane będą jedynie odpowiedzi zamieszczone na naszym forum w specjalnym wątku konkursowym http://www.familie.pl/Forum-19-353/m551026-1,Chrupkie-wakacje-zdrowe-nie-nudne.html Zapraszam do pisania na naszym forum :)
platserka 2011.06.07 21:55
Witam ! Wafelki ryżowe zaczęłam kupować, kiedy mój synek zaczął ząbkować. Były to jego pierwsze łakocie. Teraz pieczywo chrupkie zabieramy ze sobą prawie na każdy spacer. Oprócz tego, że jest zdrowe, jest po prostu smaczne. W domu na śniadanko najlepsze z wędlinką i pomidorkiem. Na wakacje, pod namiot, w góry czy nad morze mam zawsze pewność, że zjemy świeże pieczywo. Nic nam się w plecaku nie poplami – jak to bywa z łakociami. Są lekkie, a to ważne gdy na plecach dźwigasz już i tak sporo kilogramów. Także polecam na wakacje i przez cały rok pieczywo chrupkie firmy Kupiec.
justka16 2011.06.07 19:22
u mnie wafle ryzowe w domu to podstawa jemy je z nutellą i z dzemem , najlepszą frajde sprawiaja nam nad woda gdzie zawsze mamy nutele i wafle, moja najmłodsza córeczka która własnie skonczyła 10 miesięcy zajada je z apetytem zawsze mam w wózku na spacerku daje jej do chrupania w domciu czesto smaruje jej serkiem , jest to nasz codzienny domowy sposób i zdrowy zamiast słodkiego
79.184.*.* 2011.06.07 17:23
Ja te wafle jem juz dluzszy czas a w te wakacje moglaby sprobowac ich moja coreczka ktora przyszla na swiat 4.12.10 przydadza sie na spacerach jak mala zglodnieje albo ja :) wychodza jej zabki to przy okazji sprobuje cos dobrego i zdrowego
tusiek 2011.06.07 11:26
Pieczywo chrupkie zajada cała moja rodzina przez cały rok.Zrezygnowaliśmy już dawno ze zwykłego pieczywa i oprócz tego,że nie jesteśmy otyli to dodatkowo zdrowie nam dopisuje.Latem pieczywo chrupkie sprawdza się znakomicie,bo kto latem,kiedy słoneczko kusi opalenizną,chciałby spędzic w kuchni długie godziny na spędzanie posiłków.Pieczywo chrupkie też znakomicie nadaję się na dalekie górskie wędrówki,gdzie w trakcie trekingu można schrupac smakołyk i głód szybko mija.Mój roczny szkrab tak polubił chrupaki(tak je w domu nazywamy),że sam skrada się do szafki i wcina aż mu się uszy trzęsą.A my chrpaki kochamy i się nimi zajadamy.
silvia8 2011.06.07 09:18
Pieczywo chrupkie doskonale sprawdza się podczas naszych morskich wojaży. Uwielbiamy długie, piesze wędrówki, na które trzeba przygotować prowiant. Jesteśmy długo w ruchu, stąd też nie przygotowuję tradycyjnych kanapek, ale zapas pieczywa chrupkiego plus różne dodatki. Można szybko przygotować letnią kanapkę, która jest zdrowa i pożywna. Chłopcy lubią zjadać pieczywo chrupkie z kefirem, zwłaszcza młodszy, który nie może doczekać się przerwy i leśnego pikniku.
JUICYfruits 2011.06.07 05:53
Kochani, na pytanie konkursowe odpowiadamy na forum w wątku : http://www.familie.pl/Forum-19-353/m551026-1,Chrupkie-wakacje-zdrowe-nie-nudne.html
borkowska 2011.06.06 23:21
pieczywo chrupkie jest dobre na spacery z dzieckiem. Łatwe do utrzymania w raczce dziecka, nieduże, smaczne i chrupiace, czyli takie jakie lubi moja córeczka. A co ważne zdrowsze od batoników, itp i sycace i co najwazniejsze na spacerze-nie brudzące, no i żadne pszczoły do tego nie leca-więc bezpieczne. I mozemy obie chrupac na zdrowie :)
vaniliam 2011.06.06 23:19
Czy to lato, czy to zima, chrupkie pieczywo zawsze się mnie trzyma! Zmieści się do każdego bagażu i nie zakłóci jego metrażu :) Gdy masz pieczywo chrupkie pod ręką, żadne wakacje nie będą udręką. Koniec z obrzydliwą baraniną czy innymi masalami, od dziś tylko pieczywem się zajadamy. Kupiec poratuje Cię w każdej sytuacji i urok prawdziwy przywróci wakacji. Chrupkie pieczywo zawsze turystę poratuje i zawsze tak samo pysznie smakuje!!!
kasia1k 2011.06.06 21:16
Pieczywo chrupkie mam zawsze pod ręką w domu i nie tylko. Oprócz tego że jest zdrowsze i mniej kaloryczne, ma jeszcze jedną istotną zaletę, którą doceniam zwłaszcza latem. Jest trwałe, w przeciwieństwie do tradycyjnego pieczywa, które w upałach bardzo szybko się psuje. Czasem po prostu nie mam zwykłego pieczywa w domu, a pieczywo chrupkie zawsze jest w szafce. Najczęściej jem je na śniadanie, bo rano zwykle nie chce mi się jeść, a staram się nie wychodzić z domu bez posiłku. Pieczywo chrupkie jest lekkie i sytne dzięki błonnikowi i świetnie się tutaj sprawdza. Z dżemem, z miodem, z jajkiem, z serem, z szynką i pomidorem, z twarożkiem i rzodkiewką... Pieczywo chrupkie podaję zamiast grzanek do obiadu, np. do duszonych warzyw. Czasem przegryzam je między posiłkami w postaci kanapki lub tez samo, szczególnie upodobałam sobie wafle ryżowe z solą morską. Natomiast wafle naturalne posmarowane czekoladą są idealne do kawy zamiast ciastka. Pieczywo chrupkie rewelacyjnie się sprawdza w czasie podróży oraz podczas dłuższych spacerów. Kiedy dopadnie mnie mały głód sięgam do torebki po wafle ryżowe lub macę i wodę mineralną. Zdrowo, sytnie i pysznie :) Polecam wszystkim.
79.191.*.* 2011.06.06 20:44
Kocham chrupkie pieczywo. Jem je nie tylko latem,ale o każdej porze roku. Najczęściej podaje je z dipem z sezonowych owoców lub warzyw. Moje dzieci uwielbiają je na słodko: z karmelem.,maż natomiast jako przekąskę podczas oglądania meczu-każdy na swój ulubiony sposób kocha chrupkie pieczywo firmy "Kupiec". Latem nie zabraknie go również z nami: mamy zamiar wyjechać na urlop z walizkami zapakowanymi pieczywem chrupkim,które nie tylko jest ucztą dla podniebienia,ale także bardzo zdrową przekąską:)
88.199.*.* 2011.06.06 17:26
Latem należy jeść warzywa, więc bardzo często przyrządzam dipy z warzyw z dodatkiem serów i owoców : np.z avokado, brokułów. Łamię wtedy wafle ryżowe i podaję je jak chipsy z dipami. W moim domu zawsze jest zapas wafli, a to na wypadek, kiedy zabraknie chleba. Kiedy wybieramy się na piknik, grilla albo pod namiot wafle ryżowe są niezastąpione. A najlepsze są , jako przegryzki przed telelwizorem, np w trakcie meczu.
kinku 2011.06.06 16:27
Chrupkie pieczywo to numer jeden na mojej liście wakacyjnych zakupów. Zabieram je ze sobą w każda podróż, nie ważne czy są to zagraniczne wojaże czy zwykły wypad nad jezioro. Moja rodzinka je uwielbia głównie jako zdrowy zamiennik dla czipsów czy słonych paluszków. Nawet 10-cio miesięczny synek porzucił ukochane chrupki kukurydziane na rzecz wafli ryżowych Kupca :) Pieczywo wykorzystuję również aby wyczarować przepyszne kanapki. Dzieciaki uwielbiają wersję na słodko: wafle smaruję nutellą i obkładam pokrojonymi w plasterki owocami - truskawkami, kiwi, brzoskwiniami. Na letnich przyjęciach dla dorosłych hitem są wytrawne tartinki z pieczywa chrupkiego z różnymi pastami np. moją ulubioną czosnkowo- serową, obłożone szynką, wędzonym łososiem, pomidorami, ogórkiem - jednym słowem do wyboru do koloru. Nic tylko jeść. Pycha!:)
Marcin1984 2011.06.06 16:14
Ciekawe zastosowanie pieczywa, ale aby wziąć udział w konkursie, na pytanie należy odpowiadać na naszym forum, w tym wątku: http://www.familie.pl/Forum-19-353/m551026-1,Chrupkie-wakacje-zdrowe-nie-nudne.html :)
karolina19 2011.06.06 15:43
Chrupie pieczywo towarzyszy nam już od dawna, synek je uwielbia. Zawsze zanieramy je na spacerki czy wyjazdy. Stanowi smaczną i zdrową przekąskę, łatwą do utrzymaniu w odpowiednim stanie, gdyż nie wymaga chłodzenia i tym podobnych warunków o które wielokrotnie ciężko w podróży. Mój synek bardzo lubi zajadać wafle ryżowe z dżemikiem lub miodem, ale nie pogardzi także "gołymi". Nie ukrywam, że sama też jestem fanką "Kupca", zapewniam więc, że w pełni wykorzystalibyśmy ten wspaniały zdrowy wakacyjny zestaw smakołyków;)
AgentAnulka 2011.06.06 15:19
Pieczywo chrupkie podczas wakacji można wykorzystać na wiele sposobów. Zaczynając od niewinnej przekąski między posiłkami, chrupnąć można w każdej chwili i kto chce. Nad morzem czy w górach warto je mieć. Zmieści się w torebce i w torbie podróżnej. Poranek z pieczywem chrupkim to nie zła zabawa, z białym serkiem, rzodkiewką i szczypiorkiem smakuje jak niebiański przysmak. Idealne na deser z bitą śmietaną i truskawkami po obiedzie, a na kolacje idealny sam lub z pastą jajeczną. Sposobów jest wiele, a my wykorzystujemy je do woli. Warto mieć przy sobie opakowanie pieczywa chrupkiego nawet na wypadek niespodziewanej wizyty teściowej. Pzdr
IS77 2011.06.06 14:43
Pieczywo chrupkie to świetna przekąska do zabrania na plażę. Gdy poczuję głód - zamiast sięgać po ciastka czy paluszki - mogę sięgnąć po produkty Kupca. To oczywiście nie jedyne zalety pieczywa chrupkiego. Może ono także zastąpić codzienny chleb lub bułki podczas śniadań czy kolacji. Wiadomo, że wakacje to ogólne rozleniwienie, podczas którego nie chce się iść po pieczywo do sklepu (często odległego o parę kilometrów). W takim przypadku wystarczy zapas pieczywka, pomidorów, papryki czy innych dodatków, by wyczarować przepyszne kanapki idealne na letni posiłek.
iwonawiesiolek 2011.06.06 14:39
Podczas wakacji chrupkie pieczywo jest idealne.Można wykorzystywać je na wiele sposobów.Ja podaję swojej rodzinie jako przekąskę.Przygotowuję kanapki.Córeczka uwielbia z szynką oraz z twarożkiem ze szczypiorkiem.Gdy mała ma ochotę na coś słodkiego,pieczywo smaruję czekoladą.Cieszę się bardzo,że córce zasmakowały wafle ryżowe,chrupie je ze smakim każdego dnia,a ja wiem że są zdrowe dla mojego dziecka.Często z Marcelinką robimy wesołe wafle.Czekoladą malujemy zwierzątka i kwiatki.Córcia aż piszczy z radości.Moja cała rodzina zajada się chrupkim pieczywem i waflami ryżowymi,aktywnie spędza czas na świeżym powietrzu i cieszy się zdrowiem.
anetka129 2011.06.06 14:04
z pieczywa tego pyszne kanapeczki razem z dziećmi robimy i się nimi zajadami są smacznie i zdrowe po prostu odlotowe do plecaka je wkładamy gdy na wycieczkę ruszamy kanapeczki te jemy z z serami ,z pastami , z wędliną,z warzywami,z dżememmi najbardziej smakują Z doliną pieprzu i łososiową zatoką tartare
Zofik 2011.06.06 13:55
Mówi zarejestrowany na profilu Familie .pl baca użyj Droga Mamo lub Tato wafelków ,,Kupiec'' do wypełnienia piknikowego materaca .Już nie będą Cię plecki bolały a gdy się wsad wysypie gołąbki będą frajdę miały .Poczujesz się wtedy jak pod Krakowskimi Sukiennicami :) a one oznaczą się charakterystycznymi białymi znaczkami:)) .Jednak się tym ,nie przejmuj bo one z radości będą gruchały jeśli ich dokarmiacz :)wygra zestaw z patelnią wspaniały :)))).Poczęstuję waflami również krakowskie Kwiaciarki bo one piękne kwiaty dla twórców marki Kupiec w rękach trzymają a ich ponętne usteczka pod wpływem bezglutenowych produktów pocałunek na ich ustach składają .
allada 2011.06.06 13:07
Żyję intensywnie i zdrowo a pomaga mi w tym chrupkie pieczywo które mam zawsze pod ręką, w domu, w pracy w torebce.Pieczywo chrupkie jest świetnym rozwiązaniem na piknik czy grila bo oprócz tego że swietnie smakuje jest zawsze chrupkie. Wykorzystuje zatem pieczywo na śniadanie kolację grila piknik jako przekąskę w ciągu dnia a nawet jako deser bo świetnie smakuje z owocami.
Madziaa 2011.06.06 12:04
Pieczywo chrupkie wykorzystuje robiąc kanapki z sałatką, wędlinką i pomidorkiem:)...czasem nawet chrupię suche. Bardzo przydatne w podróży, gdyż zawsze świeże i dobre:)
188.47.*.* 2011.06.06 09:25
pieczywo chrupkie wykorzystuje robiąc kanapki dla moich dzieci