-
61
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-01-27 19:13:01
27 stycznia 2010 19:13 | ID: 123655
Szyneczka westwalska z musztardką!
-
62
usunięty użytkownik
2010-01-27 19:23:14
27 stycznia 2010 19:23 | ID: 123666
Ciasto zakupione w "Biedronce". Teraz już wiem co miał na myśli Grunwald, pisząc, że po produktach z "Biedronki" się tyje. Jest tak pyszne, że nie można przestać jeść.
-
63
usunięty użytkownik
2010-01-27 19:30:17
27 stycznia 2010 19:30 | ID: 123674
dla mnie kazda jesli maz zrobi.. co sie bardzo rzadko zdarza...
-
64
usunięty użytkownik
2010-01-27 19:32:50
27 stycznia 2010 19:32 | ID: 123676
"lekkie i niskokaloryczne danie": panierowany ser camembert z żurawinami, sałatka grecka, świeża bagietka i różowe półsłodkie wino, lody bakaliowe, winogrona.
-
65
Guśka
Zarejestrowany: 10-01-2010 15:35 .
Posty: 7481
2010-01-27 19:33:59
27 stycznia 2010 19:33 | ID: 123677
...a u nas jak zwykle bez kolacji....korzystnie wpływa na figurę:):):)
-
66
usunięty użytkownik
2010-01-28 08:23:29
28 stycznia 2010 08:23 | ID: 123935
wczoraj zrobiliśmy sobie bagietki zapiekane z pomidorem, ziołami i żółtym serem
-
67
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-02-21 19:23:52
21 lutego 2010 19:23 | ID: 146951
Dziś był chleb kukurydziany z serem mozarella wędzonym:)
-
68
usunięty użytkownik
2010-02-21 22:22:19
21 lutego 2010 22:22 | ID: 147068
A ja dziś się skusiłam na kawałek chlebka i strasznie żałuję
. Tak już przyzwyczaiłam swój brzuszek, że kolacji nie jada, że jak już coś przekąszę to mi później niedobrze - nawet niewielkie ilości to sprawiają... ech...
-
69
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-02-26 19:57:28
26 lutego 2010 19:57 | ID: 152492
Dziś się złamię i zjem bigosik na kolację...tak mi wstyd
-
70
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:23:10
26 lutego 2010 20:23 | ID: 152511
Ja obiad jadłam o 18, to bez kolacji.
-
71
kijek
Zarejestrowany: 22-02-2010 09:04 .
Posty: 354
2010-02-26 20:25:49
26 lutego 2010 20:25 | ID: 152515
Dziś słoninka z przyprawami pyyyyvha:)
-
72
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:27:07
26 lutego 2010 20:27 | ID: 152516
kijek napisał 2010-02-26 20:25:49Dziś słoninka z przyprawami pyyyyvha:)
Zapewne, ale nie pobije mojej wędzonki.
-
73
kijek
Zarejestrowany: 22-02-2010 09:04 .
Posty: 354
2010-02-26 20:28:11
26 lutego 2010 20:28 | ID: 152517
Łaaaa dobra wędzonka nie jest zła:) Ale boczek wędzony:)?
-
74
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:32:31
26 lutego 2010 20:32 | ID: 152521
kijek napisał 2010-02-26 20:28:11Łaaaa dobra wędzonka nie jest zła:) Ale boczek wędzony:)?
Szynka. Reszta będzie wędzona na święta. To taki przedsmak rozkoszy świąt.
-
75
kijek
Zarejestrowany: 22-02-2010 09:04 .
Posty: 354
2010-02-26 20:36:05
26 lutego 2010 20:36 | ID: 152524
Za wędzoną szynką nie przepadam. Boczek dla mnie wędzony jest mmmm..... No i oczywiście swojska kiełbaska ale musi być dobrze doprawiona.
-
76
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:43:44
26 lutego 2010 20:43 | ID: 152535
kijek napisał 2010-02-26 20:36:05Za wędzoną szynką nie przepadam. Boczek dla mnie wędzony jest mmmm..... No i oczywiście swojska kiełbaska ale musi być dobrze doprawiona.
Kiełbasy nigdy sama nie robiłam, ale jeśli masz przepis, to ja chętna do poznania.
-
77
kijek
Zarejestrowany: 22-02-2010 09:04 .
Posty: 354
2010-02-26 20:48:13
26 lutego 2010 20:48 | ID: 152542
Mam przepis na kilka rodzajów kiełbas. Lubisz bardziej pikantne (bo takie są staropolskie kiełbasy)? Ciekawostka. Czy wiecie że, w naszej polskiej kuchni spożywa się o wiele więcej ostrych i mocnych przypraw niż w innych kuchniach zachodnioeuropejskich? Spowodowane jest to wyrobieniem naszych kubków smakowych, których ukształtowanie komórkowe jest przekazywane wraz z dna przodka. Niegdyś bowiem bardzo często spożywano na naszych terenach...psujące się już mięso i musiano je mocno przyprawiać.
-
78
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:50:10
26 lutego 2010 20:50 | ID: 152545
Oczywiście, że taką mocno przyprawioną. Pieprz dla mnie to najważniejsza przyprawa.
-
79
usunięty użytkownik
2010-02-26 20:51:56
26 lutego 2010 20:51 | ID: 152548
A, no i czy musi być koniecznie wędzona, czy wystarczy upiec kiełbaskę?
-
80
Isabelle
Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42 .
Posty: 21159
2010-03-08 19:19:36
8 marca 2010 19:19 | ID: 162509
Dziś chlebek ryżowy z poduszaną kiełbaską a na to musztardka!