No proszę - taki niepozorny owoc a tyle w nim "samego" zdrowia...
12 października 2014 11:20 | ID: 1153899
No proszę - taki niepozorny owoc a tyle w nim "samego" zdrowia...
12 października 2014 12:09 | ID: 1153902
Na tę okoliczność zajadam właśnie kiwi Nie wiedziałam, że takie zdrowe są
12 października 2014 14:15 | ID: 1153907
Na tę okoliczność zajadam właśnie kiwi Nie wiedziałam, że takie zdrowe są
Ja też i jakoś je omijałam - teraz to co i rusz kupować będę...
12 października 2014 15:49 | ID: 1153920
A ja sobie zasadzę u siebie i będę miała na tę okoliczność! Ciekawe jak się udadzą w naszym klimacie..
12 października 2014 15:52 | ID: 1153923
Nie bardzo lubię kiwi, moi chłopcy jedzą często.
12 października 2014 15:54 | ID: 1153925
Nie bardzo lubię kiwi, moi chłopcy jedzą często.
Mój malutki dostawał biegunki po kiwi, musieliśmy uważać ale i nie przepadał za bardzo za tym owocem
12 października 2014 15:55 | ID: 1153927
Każdy owoc spożywany w miejscu hodowania jest najzdrowszy na świecie.
A kiwi byłoby też takie gdyby nie masa chemii aby urosło duże i dużo. A i w transporcie się nie zepsuło.
A i moment zbioru jest ważny. Jeśli zbierany owoc ( każdy) jest w fazie dojrzałej to jest pyszny i najzdrowszy. Podobnie mają się banany, cutrusy, ananasy itp. Nie zachwycamy się papierowym smakiem hiszpańskich truskawek, więc i papierowym smakiem kiwi też nie powinnyśmy.
Nasze jabłka, gruszki i śliwki nawet jeśłi są lekko opryskane, to są bardziej wartościowe niż zamorskie owoce.
Nie mówię tego aby nie spróbować tych owoców. Ale ich smak jest inny niż tych kupowanych w marketach.
Jeśli chodzi o kiwi, to zachłysnęłam się ich smakiem masę lat temu i nie mogę odnaleźć tego smaku w obecnych na naszym rynku owocach. Podobnie jak i nektarynek, melonów i winogron.
12 października 2014 16:00 | ID: 1153930
Każdy owoc spożywany w miejscu hodowania jest najzdrowszy na świecie.
A kiwi byłoby też takie gdyby nie masa chemii aby urosło duże i dużo. A i w transporcie się nie zepsuło.
A i moment zbioru jest ważny. Jeśli zbierany owoc ( każdy) jest w fazie dojrzałej to jest pyszny i najzdrowszy. Podobnie mają się banany, cutrusy, ananasy itp. Nie zachwycamy się papierowym smakiem hiszpańskich truskawek, więc i papierowym smakiem kiwi też nie powinnyśmy.
Nasze jabłka, gruszki i śliwki nawet jeśłi są lekko opryskane, to są bardziej wartościowe niż zamorskie owoce.
Nie mówię tego aby nie spróbować tych owoców. Ale ich smak jest inny niż tych kupowanych w marketach.
Jeśli chodzi o kiwi, to zachłysnęłam się ich smakiem masę lat temu i nie mogę odnaleźć tego smaku w obecnych na naszym rynku owocach. Podobnie jak i nektarynek, melonów i winogron.
To prawda Duniu! Cytryna zerwana prosto z drzewa nie jest tak cierpka i przykra w smaku jak ta ze sklepowej półki i zapach ma
12 października 2014 22:40 | ID: 1154003
wiedziałam, że są bardzo zdrowe, podaje je często maksiowi na wzmocnienie odporności
13 października 2014 03:34 | ID: 1154025
Jutro muszę je kupić bo daaawno ich nie jadłam...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.