12 stycznia 2010 10:46 | ID: 108796
          
                                  
                  12 stycznia 2010 10:55 | ID: 108817
              
                                  
                  12 stycznia 2010 11:26 | ID: 108897
              
                                  
                  12 stycznia 2010 11:36 | ID: 108928
              
                                  
                  12 stycznia 2010 16:26 | ID: 109365
              
                                  
                  12 stycznia 2010 16:45 | ID: 109373
              
                                  
                  12 stycznia 2010 16:47 | ID: 109374
              
                                  
                  12 stycznia 2010 17:04 | ID: 109376
              
                                  
                  12 stycznia 2010 17:21 | ID: 109378
              
                                  
                  12 stycznia 2010 17:22 | ID: 109379
              
                                  
                  12 stycznia 2010 17:26 | ID: 109381
              
                                  
                  12 stycznia 2010 17:44 | ID: 109398
              

                                  
                  12 stycznia 2010 20:25 | ID: 109503
              
                                  
                  13 stycznia 2010 10:00 | ID: 109909
              

                                  
                  13 stycznia 2010 10:04 | ID: 109917
              

                                  
                  13 stycznia 2010 10:06 | ID: 109921
              
                                  
                  13 stycznia 2010 10:18 | ID: 109932
              
Bakterie kwasu mlekowego rozkładają między innymi mleko, ale nie tylko. Kwas mlekowy powstanie nie tylko w wyniku hydrolizy mleka. Jest wytwarzany także w kaspuście czy ogórkach kiszonych. To właśnie ten kwas ukwasza te surowce. Być może w niektórych preparatach kwasu mlekowego są substancje pomocnicze pochodzenia mlecznego, ale nie we wszystkich. Bakterie kwasu mlekowego do przerzycia nie potrzebują mleka.
                                  
                  13 stycznia 2010 10:22 | ID: 109935
              
                                  
                  13 stycznia 2010 10:32 | ID: 109944
              
                                  
                  13 stycznia 2010 10:34 | ID: 109947
              
                                  
                  13 stycznia 2010 10:35 | ID: 109948
              

Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!