Czygoszczą na waszych stołach szparagi? Sezon na nie rozpoczęty , podobno są bardzo zdrowe Sezon trwa bardzo krótko Przyznam się , że omijałam to warzywko Jak jest u was?
15 maja 2015 18:41 | ID: 1221372
U mnie nie... jeszcze nie jadłam.. Ale za to mam i hoduję piękną szparagową paproć w ogrodzie
15 maja 2015 20:14 | ID: 1221378
U mnie nie... jeszcze nie jadłam.. Ale za to mam i hoduję piękną szparagową paproć w ogrodzie
I ja szparagów jeszcze nie jadłam i mamy też na swojej działce ogromy krzew tej paproci...
15 maja 2015 20:56 | ID: 1221388
Fajne dania można z tych szparagów zrobić a jak apetycznie wyglądają aż chce się ich spróbować...
Mnogość zastosowań
Szparagi najłatwiej ugotować na parze, a następnie doprawić na talerzu – niewielką ilością soli i pieprzu oraz dobrej oliwy. Można posypać je parmezanem. Niektórzy podają je polane stopionym masełem. Przed przyrządzeniem szparagi należy umyć i usunąć zdrewniałe końce (nie potrzeba do tego noża – szparagi złamią się w odpowiednim miejscu). Zielonych nie trzeba obierać (białe już tak). Szparagi można też ugotować w osolonej wodzie, np. z dodatkiem mleka, masła albo cukru, by były łagodniejsze. Uwaga: zbyt długie gotowanie sprawi, że będą gorzkie i łykowate.
wp.pl
16 maja 2015 22:05 | ID: 1221749
Robiłam 1 raz teraz na imieniny mamy,każdy się nimi zachwycał,b.smaczne były.Zawinęłam szparagi wędzonym łososiem i dodatkowo podałam do nich sos jajeczno-czosnkowy.
16 maja 2015 22:20 | ID: 1221773
Mmmm ale smacznie. Zjadłabym teraz takie smaczne szparagi a tu niedługo 23 a mnie ślinka leci
Nie wolno o tej porze jeść hehe
16 maja 2015 22:23 | ID: 1221778
Robiłam 1 raz teraz na imieniny mamy,każdy się nimi zachwycał,b.smaczne były.Zawinęłam szparagi wędzonym łososiem i dodatkowo podałam do nich sos jajeczno-czosnkowy.
Mniam, mam zamiar podać na komunii...
16 maja 2015 22:29 | ID: 1221785
Robiłam 1 raz teraz na imieniny mamy,każdy się nimi zachwycał,b.smaczne były.Zawinęłam szparagi wędzonym łososiem i dodatkowo podałam do nich sos jajeczno-czosnkowy.
Mniam, mam zamiar podać na komunii...
Dobry pomysł, zawsze to coś nowego...
16 maja 2015 22:30 | ID: 1221786
Polecam zielone szparagi w szynce parmenskiej i podane z jajkiem na miękko :)
16 maja 2015 22:31 | ID: 1221790
Robiłam 1 raz teraz na imieniny mamy,każdy się nimi zachwycał,b.smaczne były.Zawinęłam szparagi wędzonym łososiem i dodatkowo podałam do nich sos jajeczno-czosnkowy.
Ja też o takich myślałam bo zobaczyłam takie w interncie... o tu...
tutaj bez sosu tylko z jajkiem na miękko ale na pewno z sosem będą lepsze....
16 maja 2015 22:45 | ID: 1221812
Polecam zielone szparagi w szynce parmenskiej i podane z jajkiem na miękko :)
siostra robiła takie,też dobre,w boczku też są dobre.
16 maja 2015 23:14 | ID: 1221872
Polecam zielone szparagi w szynce parmenskiej i podane z jajkiem na miękko :)
siostra robiła takie,też dobre,w boczku też są dobre.
Musze spróbować, we wtorek kupie szparagi na ryneczku i zrobię mojemu towarzystwu.
17 maja 2015 00:06 | ID: 1221927
Mam chęć na zupę szparagową,może w tygodniu ją ukręce.
17 maja 2015 00:12 | ID: 1221930
Mam chęć na zupę szparagową,może w tygodniu ją ukręce.
My wlasnie z Młoda rozmawialysmy o zupie ze szparagów. Tez ja w tygodniu zrobię z piersią i grzankami czosnkowymi
17 maja 2015 00:26 | ID: 1221935
Mam chęć na zupę szparagową,może w tygodniu ją ukręce.
My wlasnie z Młoda rozmawialysmy o zupie ze szparagów. Tez ja w tygodniu zrobię z piersią i grzankami czosnkowymi
Może być dobre połączenie,ja myślałam o zupie,szparagi, świeży łosoś pieczony,przesmażony na maśle por,serki kiełbaski,i grzanki.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.