ile minut mam pasteryzować gulasz i czy później odwracac słoik do góry denkiem i czy macie jakiś sprawdzony sposób, aby szybko sie nie zepsuł (przynajmniej 1,5tygodnia):] będzie przechowywany w lodówce (z wyjatkiem 10godzin jazdy autem)
5 sierpnia 2013 21:55 | ID: 998788
Myślę, że musisz pogotować słoiki jakieś 20 minut. Ja każdy zaprawiony słoik odwracam do góry dnem. Bigos, mięsko, wszystko...Jak wystygnie to dopiero odwracam normalnie.
5 sierpnia 2013 22:03 | ID: 998792
Ja bym nie pasteryzowała,tylko gorący do słoików powkładała i do góry dnem odwróciła,koleżanka moja też tak robi,po co sobie roboty dokładać.Ostygnie i do lodówki.
5 sierpnia 2013 22:38 | ID: 998817
Ja bym nie pasteryzowała,tylko gorący do słoików powkładała i do góry dnem odwróciła,koleżanka moja też tak robi,po co sobie roboty dokładać.Ostygnie i do lodówki.
Szybko i bez kłopotów z gotowaniem słoików, a gulasz nawet dlużej postoi w lodówce.
11 sierpnia 2013 15:01 | ID: 1001055
Ja bym nie pasteryzowała,tylko gorący do słoików powkładała i do góry dnem odwróciła,koleżanka moja też tak robi,po co sobie roboty dokładać.Ostygnie i do lodówki.
Szybko i bez kłopotów z gotowaniem słoików, a gulasz nawet dlużej postoi w lodówce.
Raczej też tak robię. Koleżanka robi że z surowego mięska , doprawione jak na gulasz lub mięsko jak na mielona nakłada na 3/4 słoika i wtedy pasteryzuje tak z półtorej godziny. Mężowi na wyjazdy szykuje takie. I do obiadu i do kanapek się nadaje.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.