Przepis na pyszne ciasto drożdżowe w końcu znalazłam . szukam jednak przepisu na dobrą kruszonkę . wychodzi mi twarda i zbyt gruba . Liczę na Waszą pomoc bo jest tutaj wiele doświadczonych kucharek .
15 czerwca 2013 12:22 | ID: 974568
20 dkg mąki, pół kostki masła lub margaryny (ucieram na tarce na wiórki), 10 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Zawsze mi wychodzi idealna i drobniutka :)
15 czerwca 2013 12:24 | ID: 974571
20 dkg mąki, pół kostki masła lub margaryny (ucieram na tarce na wiórki), 10 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Zawsze mi wychodzi idealna i drobniutka :)
Aniu - margaryna ma być twarda , czy miękka ?
15 czerwca 2013 12:25 | ID: 974572
20 dkg mąki, pół kostki masła lub margaryny (ucieram na tarce na wiórki), 10 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Zawsze mi wychodzi idealna i drobniutka :)
Aniu - margaryna ma być twarda , czy miękka ?
Twarda, wtedy lepiej ją się na tarce trze.
15 czerwca 2013 12:31 | ID: 974579
20 dkg mąki, pół kostki masła lub margaryny (ucieram na tarce na wiórki), 10 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Zawsze mi wychodzi idealna i drobniutka :)
Aniu - margaryna ma być twarda , czy miękka ?
Twarda, wtedy lepiej ją się na tarce trze.
dziękuję ...
15 czerwca 2013 12:42 | ID: 974584
Zamiast zwykłego cukru dodaj cukier puder
15 czerwca 2013 12:49 | ID: 974589
20 dkg mąki, pół kostki masła lub margaryny (ucieram na tarce na wiórki), 10 dkg cukru, łyżeczka cukru waniliowego. Zawsze mi wychodzi idealna i drobniutka :)
Aniu - margaryna ma być twarda , czy miękka ?
Twarda, wtedy lepiej ją się na tarce trze.
dziękuję ...
Nie ma za co :)
15 czerwca 2013 13:42 | ID: 974608
Zamiast zwykłego cukru dodaj cukier puder
dzięki Basiu ...
15 czerwca 2013 14:26 | ID: 974620
Ja też dodaję cukier puder. I rozcieram palcami tak aby była sypka i lekko zagniatała się. Nie robię kuli. Kruszonkę rozsypuję po cieście. I dodaję masło a nie margarynę. i kilka kropel aromatu.
15 czerwca 2013 14:48 | ID: 974628
Ja też dodaję cukier puder. I rozcieram palcami tak aby była sypka i lekko zagniatała się. Nie robię kuli. Kruszonkę rozsypuję po cieście. I dodaję masło a nie margarynę. i kilka kropel aromatu.
Może być i margaryna, zawsze tak robię i też nie zcieram tylko w rękach , na wyczucie...
15 czerwca 2013 16:31 | ID: 974641
Ja margarynę, cukier i mąkę zagniatam palcami. Zawsze się udaje :) Właśnie dzisiaj upiekłam pyszne ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką :)
15 czerwca 2013 16:50 | ID: 974645
Ja margarynę, cukier i mąkę zagniatam palcami. Zawsze się udaje :) Właśnie dzisiaj upiekłam pyszne ucierane ciasto z truskawkami i kruszonką :)
na następny weekend mam zamiar zrobić właśnie drożdżówkę z truskawkami , bez kruszonki nie byłaby aż tak smaczna ...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.