Dziewczyny mam pytanie chciałabym zrobić fasolki po bretońsku ale jutro niemam czasu jej robic czy jak bym chciała dzis robic bez moczenia fasoli wyszła by czy bardzo długo by się gotowała
27 maja 2013 16:46 | ID: 966474
Możesz śmiało zacząc gotować:) ja mało kiedy namaczam fasolę przed gotowaniem, po prostu wolę nienamaczaną. Nie gotuje swię duzo dłużej niż normalnie, jak namaczasz:)
27 maja 2013 17:09 | ID: 966480
nigdy nie gotowałam bez namaczania ...
27 maja 2013 17:16 | ID: 966484
Dosyp do gotowania troszkę sody , szybciej się ugotuje
27 maja 2013 17:44 | ID: 966494
Dosyp do gotowania troszkę sody , szybciej się ugotuje
Też o tym sposobie słyszałam. Ale sama nie stosowałam.
27 maja 2013 18:42 | ID: 966516
zawsze namaczam :) sposób babci i mamy nie zawodzi :)
27 maja 2013 19:16 | ID: 966526
nie dodawajcie sody pliss! przecież to jest mega niezdrowe :D
27 maja 2013 19:19 | ID: 966527
nie dodawajcie sody pliss! przecież to jest mega niezdrowe :D
A co jest dzisiaj zdrowe? Soda spożywcza w nadmiarze nie szkodzi Piekę z dodatkiem sody pyszne placuszki i jakoś żyję Na żądanie raz mozna ...
27 maja 2013 19:48 | ID: 966549
Dziękuje dziewczyny za rady fasolka się ugotowała i jest pyszna nie dodawałam zadnej sody
27 maja 2013 19:56 | ID: 966553
Dziękuje dziewczyny za rady fasolka się ugotowała i jest pyszna nie dodawałam zadnej sody
No i super:) Ja o sodzie wiem, ale nie dodaję. Jakby nie było w smaku zawsze można ją wyczuć, choćby się dosypało tylko ociupinkę.
28 maja 2013 08:56 | ID: 966658
a ja fasole zqalewam wrzątkiem ( niby też jest mniej "gazów") a potem gotuje i też długo się nie gotuje
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.