W trakcie remontu zdjęliśmy stary okap- nie chcemy nowego żelastwa,
Myśleliśmy o dokupieniu szafeczki z tego samego kompletu co meble, a z drugiej strony o przyprawniku.
Jak doradzicie? Bez okapu,taka dziura wolna się zrobiła i aż dziwnie:)
13 maja 2013 00:01 | ID: 960525
Zdecydowanie szafka,przyprawnik może okazać się za mały.
13 maja 2013 07:32 | ID: 960544
Aguś, weź pod uwagę, że wszystkie opary z gotujących się garnków idą do góry, więc szafka od dołu będzie na nie narażona. Wymagać to będzie częstego mycia.
13 maja 2013 07:37 | ID: 960546
Aguś, weź pod uwagę, że wszystkie opary z gotujących się garnków idą do góry, więc szafka od dołu będzie na nie narażona. Wymagać to będzie częstego mycia.
Też właśnie o tym pomyślałam,dlatego przyprawnikwydał mi się sensowniejszym rozwiązaniem. A może tak po prostu nic?Może się przyzywyczaję?
13 maja 2013 07:44 | ID: 960549
A może gdzieś masz jakieś zabytkowe garnki z miedzi lub małe patelnie czy inne akcesoria, które po wyczyszczeniu mogą posłużyć jako zawieszona dekoracja. A może ...ozdobne haki a na nich powieszone zioła i kiełbasa, czosnek w warkoczach, cebulka. Zużywamy to i następne wieszamy.
13 maja 2013 08:02 | ID: 960553
A może gdzieś masz jakieś zabytkowe garnki z miedzi lub małe patelnie czy inne akcesoria, które po wyczyszczeniu mogą posłużyć jako zawieszona dekoracja. A może ...ozdobne haki a na nich powieszone zioła i kiełbasa, czosnek w warkoczach, cebulka. Zużywamy to i następne wieszamy.
A nie pomyślałam nad takimi dekoracjami:) fajne
13 maja 2013 08:19 | ID: 960555
A może gdzieś masz jakieś zabytkowe garnki z miedzi lub małe patelnie czy inne akcesoria, które po wyczyszczeniu mogą posłużyć jako zawieszona dekoracja. A może ...ozdobne haki a na nich powieszone zioła i kiełbasa, czosnek w warkoczach, cebulka. Zużywamy to i następne wieszamy.
oooo to by mogło super wyglądać ale pod warunkiem, że kuchnia nie ma nowoczesnych mebli. Już czuję ten zapach suszonego czosnku, kiełbaski i ziół...
13 maja 2013 08:20 | ID: 960556
My mamy szafke u dziadkow nad kuchenka i poprostu jest lakierowana nic jej sie nie dzieje. Znow na przyprawnik tez beda lecicec opary, wiec te szklane pojemniczki beda tez w parze non stop. Ciezkie miejsce bo faktycznie narazone na dzialanie niezbyt korzystnych czynnikow.
13 maja 2013 08:29 | ID: 960562
przyprawy nie będzie to za wysoko i nie funkcjonalnie ? Po czasie przyzwyczaisz się
13 maja 2013 08:30 | ID: 960567
No nie wiem czy powieszenie ziół czy czosnku nad parą jest dobrym rozwiązaniem, może być mokre od gotowania. A dlaczego nie chcecie okapu, ja jak go nie miałam to para wędrowała pod sufit a potem do rogu i róg był wilgotny.
ciekawe rozwiązanie:)
13 maja 2013 09:49 | ID: 960621
No nie wiem czy powieszenie ziół czy czosnku nad parą jest dobrym rozwiązaniem, może być mokre od gotowania. A dlaczego nie chcecie okapu, ja jak go nie miałam to para wędrowała pod sufit a potem do rogu i róg był wilgotny.
ciekawe rozwiązanie:)
To jest bardzo fajne rozwiązanie. Podoba mi się bardzo.
13 maja 2013 10:28 | ID: 960643
A nie będzie Wam parować za bardzo bez okapu? Ja bym się bała, ż eokleina z szafek czy półek powieszonych bezpośrednio nad kuchenką odejdzie od pary.
13 maja 2013 10:34 | ID: 960645
Ja szczerze sobie nie wyobrazam kuchni bez okapu, no chyba, ze ktos faktycznie malo gotuje, no to ok, ale u mnie to by kompletnie nie zdalo egzaminu.
13 maja 2013 10:52 | ID: 960659
dla mnie również kuchnia bez okapu to słaby pomysł- wszystko będzie osiadać na ścianie, meblach i tym co będzie wisiało obok. Obecnie mamy tyle fajnych, nierzucających się w oczy okapów, że warto poszukać tego swojego- pasującego : https://www.google.pl/search?q=nowoczesne+okapy&client=firefox-a&hs=lZ&rls=org.mozilla:pl:official&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ei=UqmQUaefOoepOqD1gZgC&ved=0CFMQsAQ&biw=1366&bih=596 wystarczy wpisać "nowoczesne opaky" w google żeby zobaczyć jakie moga być ładne :D
16 maja 2013 14:49 | ID: 962237
Pogratulować pomysłu z przyprawnikiem (pierwszy raz słysze to słowo). Wydaje się, że umieszczenie go wyżej to dobry pomysł, bo niżej zwolni się miejsce na jakieś cięższe rzeczy. Nigdy u nikogo nie widziałem takiego rozwiązania.
16 maja 2013 16:21 | ID: 962278
Pogratulować pomysłu z przyprawnikiem (pierwszy raz słysze to słowo). Wydaje się, że umieszczenie go wyżej to dobry pomysł, bo niżej zwolni się miejsce na jakieś cięższe rzeczy. Nigdy u nikogo nie widziałem takiego rozwiązania.
Właśnie o to chodzi, zaoszczędzę miejsce i przyprawy będą wszystkie w jednym miejscu:-D
26 maja 2013 15:51 | ID: 966058
tak szczerze to nie rozumiem jak można nie chcieć mieć okapu.. może nie jest za piękny, ale pochłania parę z gotowania i nieprzyjemne zapachy.. ja teraz w wynajmowanym mieszkaniu nie mam okapu..i bardzo nad tym ubolewam i nikomu bym nie radziła się go pozbywać. my mamy szafkę nad kuchenką i już zaczyna się lekko wyginać pod wpływem tego ciepła z gotowanych potraw, poza tym w tej szafce trzymam tylko przyprawy itp (suche rzeczy) bo inne mogłby sie zespuć od ciągłego "podgrzewania"...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.