1 grudnia 2009 10:21 | ID: 85348
1 grudnia 2009 11:56 | ID: 85384
1 grudnia 2009 12:15 | ID: 85399
1 grudnia 2009 13:07 | ID: 85411
Barszcz z uszkami, racuchy, kapusta z grzybami, pierogi z sosem grzybowym, kompot z suszu, śledź w oleju, karp smażony i w galarecie, kluski z makiem. U teściowej są jeszcze rolmopsy i kisiel z żurawiny.
1 grudnia 2009 13:25 | ID: 85420
1 grudnia 2009 19:23 | ID: 85540
1 grudnia 2009 20:52 | ID: 85570
1 grudnia 2009 20:55 | ID: 85571
1 grudnia 2009 20:59 | ID: 85574
1 grudnia 2009 21:20 | ID: 85596
2 grudnia 2009 12:00 | ID: 85762
5 grudnia 2009 09:54 | ID: 87443
5 grudnia 2009 11:38 | ID: 87495
5 grudnia 2009 11:56 | ID: 87501
albo do zmielonego trzykrotnie gotowanego wcześniej w mleku maku dodać olejek migdałowy i miód:)Jesli ktoś lubi to oczywiście tez bakalie
7 grudnia 2009 08:16 | ID: 87964
7 grudnia 2009 18:14 | ID: 88264
7 grudnia 2009 18:59 | ID: 88309
7 grudnia 2009 19:02 | ID: 88313
8 grudnia 2009 08:10 | ID: 88532
8 grudnia 2009 15:50 | ID: 88773
9 grudnia 2009 10:35 | ID: 89150
Ula: na stronach da sie znlezc :) ale podam ten co znalazlam bo moja mama sie smieje ze robi na oko
Składniki 1/2 litra mleka 3 łyżki cukru 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 żółtka cukier waniliowy Opis przygotowania Mąkę rozprowadzić 3 łyżkami mleka, a pozostałe mleko podgrzać z wanilią prawie do zagotowania. Żółtka utrzeć z cukrem. Mleko zdjąć z ognia i ostrożnie połączyć je z mączną zawiesiną. Ciągle mieszając zagotować i po troszeczku wlać do utartych żółtek. Nie gotować.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!