Wątek:
Witam serdecznie :)
25odp.
Strona 2 z 2
Odsłon wątku: 4735Novemberbea11Poziom:
- Zarejestrowany: 03.11.2009, 06:59
- Posty: 10
Witam serdecznie wszystkich
Kilka dni temu zobaczyłam te stronkę i postanowiłam sie do Was dołączyć.
No i od razu prośba serdeczna: czy macie jakieś ciekawe przepisy na coś pysznego, ale szybkiego do przygotowania? Za kilka dni będe miała "przyjęcie", na którym będzie sporo osób i ok 10 dzieciaczków. Mam kilka przepisów, ale chciałabym tez przygotować coś nowego. Oczywiście dobrze by było abym nie spędziła dwóch dni w kuchni
no i zalezy mi też na tym, żeby młodzież była zadowolona.
Chętnie służe swoimi przepisami a mam ich sporo
Z góry dziękuję za pomoc i życzę miłego dnia.
I zaopraszam na kawkę
Beata.






AlicjaSz napisał 2009-11-05 12:36:49
Ala jakbym chciała Cie potorturować to bym Ci zegraek pokazała Prosiłam, żeby mnie nie torturować. Przy najbliższej okazji zrobię te śliwki.

Mama Tymka napisał 2009-11-05 12:41:28
No tym to byś mnie dobiłaAla jakbym chciała Cie potorturować to bym Ci zegraek pokazała

Novemberbea11Poziom:
- Zarejestrowany: 03.11.2009, 06:59
- Posty: 10
23
Mama Tymka napisał 2009-11-05 12:33:47
No to będą sobie wyrywać te koreczki chyba, że schowam i sama je zjem po cichutku w kąciku śliwki robię sobie tak oto:paczka śliwek wegierek suszonych ale bez pestek :) - wybieram takie miękkie które można od razu jeść to nie trzeba namaczać potempaszka poczku wędzonego surowego w plasterkach (ładny proszę wybrać) cieniutki i taki szeroki na około 2 cm wystarczy- wykałaczek od groma i trochęi bawimy się: dwie śliweczki zawijamy jak rolmopsa w plasterek boczku a na końcu wykałaczką go przekłuwamy żeby się wszystko trzymało.i tak na 10 minut przed przyjściem gości do piekarnika wrzucam na pergaminie rozłożone... podawać jak są cieplutkie i jak się fajnie zarumienią..........chyba sprzedam ten pomysł szwagierce na te chrzciny bo coś mnie smaczek naszedł :)


Mama Tymka napisał 2009-11-05 12:33:47
Kacha... gdzie ja teraz o tej porze śliwki i boczek znajdę... śliwki robię sobie tak oto:paczka śliwek wegierek suszonych ale bez pestek :) - wybieram takie miękkie które można od razu jeść to nie trzeba namaczać potempaszka poczku wędzonego surowego w plasterkach (ładny proszę wybrać) cieniutki i taki szeroki na około 2 cm wystarczy- wykałaczek od groma i trochęi bawimy się: dwie śliweczki zawijamy jak rolmopsa w plasterek boczku a na końcu wykałaczką go przekłuwamy żeby się wszystko trzymało.i tak na 10 minut przed przyjściem gości do piekarnika wrzucam na pergaminie rozłożone... podawać jak są cieplutkie i jak się fajnie zarumienią..........chyba sprzedam ten pomysł szwagierce na te chrzciny bo coś mnie smaczek naszedł :)
