Mam trochę śmietany, 18%. Nie dam rady jej zużyć do zup. Przygotowuję sałatkę ( najczęściej tą z pomidorów), ale ileż można. Nie chcę jej wyrzucać, szkoda mi.
Co mogę z niej zrobić, do czego zużyć?
3 października 2011 19:46 | ID: 651009
Zrób galaretkę z owocami i odrobiną śmietany lub ptasie mleczko, albo podaj z lodami, z szarlotką na gorąco, z ryżem i owocami...
3 października 2011 19:47 | ID: 651010
ciasto Styropian , czyli sernik bez sera ...
3 października 2011 19:52 | ID: 651011
Polecam Ci placki;)
Śmietana 18%
4 duże łyżki mąki
1,5 łyżki cukru
1 jajo
oliwa
_____________________________________________
komfitura lub cukier puder.
Wszystkie składniki należy dokładnie połaczyć ze sobą.Odstawić na 15 minut do lodówki.Na patelni rozgrzać oliwę,smażyć placuszki na złocisty kolor.Podawać z komfiturą lub cukrem pudrem.
Smacznego
4 października 2011 21:06 | ID: 651865
Polecam Ci placki;)
Śmietana 18%
4 duże łyżki mąki
1,5 łyżki cukru
1 jajo
oliwa
_____________________________________________
komfitura lub cukier puder.
Wszystkie składniki należy dokładnie połaczyć ze sobą.Odstawić na 15 minut do lodówki.Na patelni rozgrzać oliwę,smażyć placuszki na złocisty kolor.Podawać z komfiturą lub cukrem pudrem.
Smacznego
Dzięki piękne, na pewno spróbuję.
A ten styropian to w naszych przepisach jest?
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.