Bez jakich przypraw w kuchni nie potrafilibyście się obyć?
29 stycznia 2011 10:19 | ID: 397082
głównie swieże i suszone zioła, obowiązkowo czosnek i cebula ,zawsze natka i koper, z mieszanek tylko ziarenka smaku, bardzo mało soli . mam duzo przypraw do kuchni włoskiej i wschodniej .
A ja ostatnio przerzuciłam się na przyprawy bez chemii. Kupiłam w internetowym sklepie zielarskim. A tak ogólnie to muszę mieć ich mnóstwo i to różnych. I mieszanek i solówek, bo lubię sama robić kompozycje.
Ale najlepszą do rosołu zrobiłam kiedyś sama. Ususzyłam w piekarniku w niewielkiej temperaturze marchew, pory, pietruszkę, seler, koper. Była super.
dasz adres? błagam!
29 stycznia 2011 10:32 | ID: 397101
a widziałyście w sklepie prażoną cebulkę? jest pyszna, dodaję ją do puree ziemniaczanych i smakuje miodzio:)
29 stycznia 2011 10:35 | ID: 397110
Pieprz, sól, czosnek, oregano, bazylia.
29 stycznia 2011 10:37 | ID: 397111
A ja ostatnio przerzuciłam się na przyprawy bez chemii. Kupiłam w internetowym sklepie zielarskim. A tak ogólnie to muszę mieć ich mnóstwo i to różnych. I mieszanek i solówek, bo lubię sama robić kompozycje.
Ale najlepszą do rosołu zrobiłam kiedyś sama. Ususzyłam w piekarniku w niewielkiej temperaturze marchew, pory, pietruszkę, seler, koper. Była super.
ja dostałam w tym roku od dziadków w wiadereczku takie suszone przez nich warzywa;)
29 stycznia 2011 16:08 | ID: 397405
warzywko , czerwony Delikat , rosół w kostkach z liściem laurowym i zielem angielskim ...
29 stycznia 2011 16:13 | ID: 397411
Przedewszystkim bez pieprzu;) Lubie mieć wszystko dobrze doprawione;)
29 stycznia 2011 17:12 | ID: 397504
Cebula
Czosnek
Pieprz,sól
Podravka
Bulionetki....
29 stycznia 2011 17:36 | ID: 397534
sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano, majeranek, czosnek, cebula, vegeta...i jeszcze Cent bez magi:)
29 stycznia 2011 17:57 | ID: 397573
sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano, majeranek, czosnek, cebula, vegeta...i jeszcze Cent bez magi:)
Och! Mnie by najbardziej odpowiadał Cent bez magii!!!!!!Hi! Hi! Hi!
29 stycznia 2011 17:59 | ID: 397574
głównie swieże i suszone zioła, obowiązkowo czosnek i cebula ,zawsze natka i koper, z mieszanek tylko ziarenka smaku, bardzo mało soli . mam duzo przypraw do kuchni włoskiej i wschodniej .
A ja ostatnio przerzuciłam się na przyprawy bez chemii. Kupiłam w internetowym sklepie zielarskim. A tak ogólnie to muszę mieć ich mnóstwo i to różnych. I mieszanek i solówek, bo lubię sama robić kompozycje.
Ale najlepszą do rosołu zrobiłam kiedyś sama. Ususzyłam w piekarniku w niewielkiej temperaturze marchew, pory, pietruszkę, seler, koper. Była super.
dasz adres? błagam!
Mówisz, masz Anusiu! sklep.zielarnia-poznan.
29 stycznia 2011 18:17 | ID: 397585
Pieprz i sól to obowiązkowo , ale również rosołek w kostkach, zawsze dodaję do zupy dla poprawy smaku :)
29 stycznia 2011 23:41 | ID: 397905
sól, pieprz, papryka ostra i słodka, bazylia, oregano, majeranek, czosnek, cebula, vegeta...i jeszcze Cent bez magi:)
Och! Mnie by najbardziej odpowiadał Cent bez magii!!!!!!Hi! Hi! Hi!
WANDZIU - co ja tu - czytam...
29 stycznia 2011 23:46 | ID: 397906
Bez tych co używam: warzywko, czerwony Delikat, majeranek. Soli i pieprzu wtedy może nie być.
Oj to do swojej listy mogę dodać oregano, bazylię, kostki rosołowe, listki laurowe, zamrożony koperek i natka pietruszki itp.
29 stycznia 2011 23:48 | ID: 397908
sól,pieprz,czosnek,vegeta,majeranek,bazylia,oregano,zioła prowansalskie,liść laurowy,papryka słodka,delikat czerwony,cebulka smażona,gałka muszkatałowa, pietruszka,koperek magii ogólnie polubowałam się ostatnio w ziołach.i skuszę się i zamówie z coś ze sklepu który adres podała pani Wanda:)
30 stycznia 2011 00:48 | ID: 397931
Czosnek, oregano, tymianek, bazylia, zioła prowansalskie, koperek... często wykorzystuje jak gotuję :)
1 lutego 2011 17:01 | ID: 400949
Vegeta, pieprz kolorowy, czosnek, papryka (ostra i slodka), sol morska i ziola (bazylia, oregano)
1 lutego 2011 17:38 | ID: 401012
a widziałyście w sklepie prażoną cebulkę? jest pyszna, dodaję ją do puree ziemniaczanych i smakuje miodzio:)
Ja mam prażoną cebulkę:) Czasem nawet do niektórych zup dodaję, smakuje super.
25 lutego 2011 13:57 | ID: 430312
Mój Łukasz to eksperymentuje w kuchni z różnymi przyprawami, a ja to- sól, pieprz i warzywko, a do przyprawiania jego wołam- bo jakoś mi nie wychodzi, albo boję się, że smak popsuję
25 lutego 2011 14:01 | ID: 430321
Ja ostatnio stosuję też lubczyk
25 lutego 2011 14:10 | ID: 430339
a widziałyście w sklepie prażoną cebulkę? jest pyszna, dodaję ją do puree ziemniaczanych i smakuje miodzio:)
Ja mam prażoną cebulkę:) Czasem nawet do niektórych zup dodaję, smakuje super.
Ja też Asiu mam prażoną cebulkę a tak poza tym mam jeszcze:oregamo,tymianek zioła prowasłańskie.warzywko.czosnek i wiele jeszcze innych przypraw...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.