Jakie robicie śledziki na Święta ja lubię tradycyjne w oleju i po meksykańsku
21 grudnia 2010 12:38 | ID: 359613
Mój przepis na świątecznego śledzia już zagościł w familijnym blogu kulinarnym.
23 grudnia 2010 15:15 | ID: 361298
lubimy śledzie i mam zamiar zrobić je w kilku odsłonach. Dzisiaj własnie wyczaiłam przepis Teresy Lipowskiej z "M jak M" na śledzie ze śliwkami. Już mi sie podoba ten przepis, bo jak mówi sama autorka te śledzie robi się błyskawicznie a dodatkowy bonus to niebiański smak:)
no i zrobiłam wersję testową z 2 płatów. I jeśli chodzi o mnie niewypałem jest podsmażana cebula - zimna pozostawia potem podejrzany ciężkawy nalot w przełyku Ale mamy jeszcze niezawodne tradycyjne i dla mnie w śmietanie:) Juz za późno na inne.
23 grudnia 2010 16:37 | ID: 361327
lubimy śledzie i mam zamiar zrobić je w kilku odsłonach. Dzisiaj własnie wyczaiłam przepis Teresy Lipowskiej z "M jak M" na śledzie ze śliwkami. Już mi sie podoba ten przepis, bo jak mówi sama autorka te śledzie robi się błyskawicznie a dodatkowy bonus to niebiański smak:)
no i zrobiłam wersję testową z 2 płatów. I jeśli chodzi o mnie niewypałem jest podsmażana cebula - zimna pozostawia potem podejrzany ciężkawy nalot w przełyku Ale mamy jeszcze niezawodne tradycyjne i dla mnie w śmietanie:) Juz za późno na inne.
A gdzie przepis?
23 grudnia 2010 16:41 | ID: 361330
A u mnie sledzik tradycyjny (olej i cebulka) oraz śledź pod pierzynką. Rewelacja.
23 grudnia 2010 18:25 | ID: 361372
Umnie tez tradycyjny jak zawsze ,nie kombinuje innych ....
26 grudnia 2010 11:16 | ID: 362017
Nie robię ale "zamawiam" u cioci w śmietanie. Rewelacyjne robi!
26 grudnia 2010 12:54 | ID: 362057
Nie wyobrażam sobie Wigilii bez śledzia . przygotowałam w tym roku 3 rodzaje śledzi : z cebulką i z cytryną w oleju , z suszonymi grzybkami i w śmietanie . Bardzo wszystkim smakowały ...
26 grudnia 2010 12:54 | ID: 362058
Ja zrobiłam tradycyjnie trzy rodzaje. W oleju z przyprawami z dodatkiem soku z cytryny. Po sułtańsku: podsmażona cebulka, tymianek , cynamon, odrobina miodu ,przecier pomidorowy i rodzynki; oraz w sosie wiosennym: jogurt+ zielony ogórek, koperek szczypiorek. Zostało jeszcze na Nowy Rok. Ale zrobiłam tego sporo.
26 grudnia 2010 20:20 | ID: 362189
Ja uwielbiam pod każdą postacią i w tym roku jak zwykle w oleju z cebulką, w śmietanie i majonezie z czosnkiem, w sosie majonezowo-musztardowym z zielonym groszkiem :)
26 grudnia 2010 20:35 | ID: 362195
U nas solonych śledzi nikt nie je. Robię w śmietanie, z grzybkami, i zwykłe w zalewie. Często kupuje też rolmopsy-te schodzą najszybciej:)
21 grudnia 2015 16:58 | ID: 1267082
Śledź w śmietanie, śledź tradycyjny, czyli w zalewie z cebulką.
21 grudnia 2015 17:08 | ID: 1267090
Ja zrobię rolmopsiki i sałatkę warstwową śledziową...
21 grudnia 2015 17:38 | ID: 1267107
Ja raczej preferuje śledzie z majonezem lub załatkę śledziową.
21 grudnia 2015 18:03 | ID: 1267110
21 grudnia 2015 18:06 | ID: 1267111
21 grudnia 2015 20:02 | ID: 1267131
NIe...Ale takie zestawienie smaków może być ciekawe;)
21 grudnia 2015 21:08 | ID: 1267138
W tym roku zrobię 3 rodzaje śledzi - w oleju , w śmietanie i w sosie pomidorowym z rodzynkami .
22 grudnia 2015 12:08 | ID: 1267222
w śmietanie najlepsze !!!
22 grudnia 2015 13:00 | ID: 1267230
21 grudnia 2018 17:10 | ID: 1438651
w śmietanie najlepsze !!!
Chyba tak. Zawsze zjadane do końca ze smakiem
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.