11 października 2010 14:29 | ID: 306954
11 października 2010 14:34 | ID: 306959
11 października 2010 14:37 | ID: 306961
11 października 2010 14:43 | ID: 306967
11 października 2010 14:45 | ID: 306970
11 października 2010 20:06 | ID: 307198
11 października 2010 20:09 | ID: 307201
11 października 2010 20:09 | ID: 307202
11 października 2010 23:11 | ID: 307289
11 października 2010 23:58 | ID: 307296
12 października 2010 10:33 | ID: 307449
12 października 2010 11:34 | ID: 307501
12 października 2010 11:43 | ID: 307510
Dziękuję dziewczyny, Tigrina staram się nie myśleć jak dzielę mięso z czego to jest, a po drugie ja mam już wszystko podzielone na schabik, boczek, karkóweczkę, i resztę.
Gotuję dziś drugi raz i jak wystygnie to posmakuję, dziękuję za wszystkie porady, jesteście niezawodne. :)
12 października 2010 11:57 | ID: 307516
Dziękuję dziewczyny, Tigrina staram się nie myśleć jak dzielę mięso z czego to jest, a po drugie ja mam już wszystko podzielone na schabik, boczek, karkóweczkę, i resztę.
Gotuję dziś drugi raz i jak wystygnie to posmakuję, dziękuję za wszystkie porady, jesteście niezawodne. :)
12 października 2010 12:46 | ID: 307550
12 października 2010 12:51 | ID: 307557
12 października 2010 15:29 | ID: 307692
składniki: mięso mielone takie jak na kotlety mielone pieprz sól Czosnek Majeranek Mięso zmielić, doprawić solą, pieprzem, majerankiem ,przecisnietym przez praskę czosnkiem. Nie należy przesadzać z sola, lepiej dać mniej, bo po ugotowaniu mięso będzie bardziej słone od surowego. Nałożyć do 3/4 wysokości wyparzonych słoików (niezbyt dużych, np. takich po majonezie lub dżemie) zamknąć dobrze wytartymi dokładnie nakrętkami. Mięso należy dobrze ubić łyzką w słoiku. W dużym szerokim garnku układamy słoiki z mięsem, wlewamy zimną wodę do ok. połowy wysokości słoików, przykrywamy pokrywką, doprowadzamy do wrzenia(na wolnym ogniu). Następnie gotujemy na małym ogniu ok. 1 godzinę. Studzimy w garnku. Na drugi dzień ponownie gotujemy godzinę. Ostudzone słoiki z mielonką wstawiamy do lodówki. Na dole powinna wytworzyć się galaretka, a na górze smakowity smalczyk. Smacznego
12 października 2010 16:21 | ID: 307729
13 października 2010 12:59 | ID: 308273
Witam!
Oliwko nawet nie wiedziałam że jest cytatem dnia bo nie spojrzałam na główną stronę!
Wczoraj poczęstowaliśmy znajomych i...... stwierdzili że palce lizać!
Zróbmy jakiś zjazd to przywiozę moje słoiczki ;)
Pinquin - chlebek, mieloneczka i grzybki marynowane - nie ma nic lepszego! I co najważniejsze te chude mięsko to i dzieci mogą jeść bo to bez żadnych konserwantów!
13 października 2010 13:08 | ID: 308279
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.