19 września 2010 19:42 | ID: 294005
19 września 2010 19:43 | ID: 294007
19 września 2010 19:44 | ID: 294012
19 września 2010 19:48 | ID: 294019
19 września 2010 19:53 | ID: 294028
19 września 2010 19:55 | ID: 294030
19 września 2010 21:25 | ID: 294070
19 września 2010 21:29 | ID: 294072
19 września 2010 21:42 | ID: 294085
19 września 2010 21:57 | ID: 294093
19 września 2010 22:02 | ID: 294098
19 września 2010 22:07 | ID: 294102
19 września 2010 22:10 | ID: 294105
19 września 2010 22:18 | ID: 294114
19 września 2010 22:19 | ID: 294116
Och, pamietam ten sok z dziecinstwa, kiedy mama robila. Ja robie sok malinowy, z aronii, z czranej porzeczki.
19 września 2010 22:19 | ID: 294117
19 września 2010 22:39 | ID: 294133
Owoce (5 kg) dokładnie oczyścić, rozgnieść na miazgę, zalać 2 litrami wrzątku, krótko pogotować. Z miazgi wycisnąć moszcz, a pozostałą miazgę ponownie zalać 2 litrami wrzątku, pozostawiając na 1 dzień. Całość połączyć, dokwasić (15 kwasku cytrynowego) dodać syrop z 1 kg cukru i 1 l wody, zamknąć w balonie z rurką fermentacyjną. Kiedy fermentacja osłabnie dodać kolejny 1 kg cukru i 1 l wody (syrop). Po 3-4 dniach dodać syrop z 1 kg cukru i 0,5 l wody....
19 września 2010 23:10 | ID: 294143
20 września 2010 08:58 | ID: 294229
20 września 2010 09:12 | ID: 294238
20 września 2010 10:14 | ID: 294267
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.