15 września 2010 20:50 | ID: 292080
15 września 2010 20:56 | ID: 292085
15 września 2010 20:58 | ID: 292086
15 września 2010 20:58 | ID: 292088
śliwki przekrawamy na połówki i odrzucamy pestki. Wkładamy do słoików. Przygotowywujemy zalewę w zależnosci od ilosci owoców. Na jeden litr wody dajemy ok 40-50 dag cukru. zalewamy słoiczki i pasteryzujemy ok 15 minut.Można dodać 1-2 goździki na słoik.
Śliweczki pychotka, a syrop - na kompocik.
Nie można przegotować!!!
15 września 2010 21:04 | ID: 292096
15 września 2010 21:05 | ID: 292097
śliwki przekrawamy na połówki i odrzucamy pestki. Wkładamy do słoików. Przygotowywujemy zalewę w zależnosci od ilosci owoców. Na jeden litr wody dajemy ok 40-50 dag cukru. zalewamy słoiczki i pasteryzujemy ok 15 minut.Można dodać 1-2 goździki na słoik.
Śliweczki pychotka, a syrop - na kompocik.
Nie można przegotować!!!
18 września 2010 22:37 | ID: 293631
18 września 2010 22:37 | ID: 293632
19 września 2010 11:43 | ID: 293809
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.