 12 czerwca 2010 12:40 | ID: 227369
              12 czerwca 2010 12:40 | ID: 227369
          
                                   12 czerwca 2010 12:44 | ID: 227371
                  12 czerwca 2010 12:44 | ID: 227371
              
                                   12 czerwca 2010 12:45 | ID: 227372
                  12 czerwca 2010 12:45 | ID: 227372
              
                                   12 czerwca 2010 12:47 | ID: 227373
                  12 czerwca 2010 12:47 | ID: 227373
              
Cytrynowo-czosnkowy kurczak
Składniki:
Składniki na marynatę:
Wymieszać składniki marynaty. Zalać nią kawałki kurczaka i zostawić w lodówce w szczelnym zamkniętych naczyniu na minimum 3 godziny, a najlepiej na całą noc. Odsączyć z marynaty kawałki kurczaka. Marynatę zachować. Kłaść mięso na ruszt i grillować smarując pozostałą marynatą.
                                   12 czerwca 2010 12:48 | ID: 227375
                  12 czerwca 2010 12:48 | ID: 227375
              
                                   12 czerwca 2010 12:49 | ID: 227378
                  12 czerwca 2010 12:49 | ID: 227378
              
                                   12 czerwca 2010 15:00 | ID: 227409
                  12 czerwca 2010 15:00 | ID: 227409
              
                                   12 czerwca 2010 22:51 | ID: 227693
                  12 czerwca 2010 22:51 | ID: 227693
              


                                   13 czerwca 2010 09:04 | ID: 227756
                  13 czerwca 2010 09:04 | ID: 227756
              
                                   13 czerwca 2010 11:05 | ID: 227865
                  13 czerwca 2010 11:05 | ID: 227865
              
                                   13 czerwca 2010 11:07 | ID: 227866
                  13 czerwca 2010 11:07 | ID: 227866
              
                                   13 czerwca 2010 11:08 | ID: 227868
                  13 czerwca 2010 11:08 | ID: 227868
              
                                   13 czerwca 2010 11:10 | ID: 227870
                  13 czerwca 2010 11:10 | ID: 227870
              
1. Cebule i czosnek posiekac w kosteczke, wrzucic do garnka, dodac pozostale skladniki i zagotowac. Gotowac na malutkim ogniu ok 40 min az sos zgestnieje. 2. Mozna uzywac jako marynate do mies na grilla (super z zeberkami) lub jako dip. Smacznego :) 3. Extra dodatki smakowe: Jack Daniels lub inny bourbon, plynny "dym", miod, kawa espresso, sos sojowy.
                                   24 marca 2014 17:47 | ID: 1096861
                  24 marca 2014 17:47 | ID: 1096861
              
W sobotę już grilowaliśmy:) Sezon na grila uważam za otwarty:)
                                   24 marca 2014 19:01 | ID: 1096884
                  24 marca 2014 19:01 | ID: 1096884
              
uwielbiak białą kaszankę z bazylia i pomidorami na grilu,boczus,karkoweczke,do tego ciepelko zielona trawka zeby mozna bylo na niej polezec jak sie czlowiek obje,nie rajcuja mnie grile w marcu,dopiero maj dla mnie to odpowiedni okres
                                   24 marca 2014 19:23 | ID: 1096900
                  24 marca 2014 19:23 | ID: 1096900
              
My też już mieliśmy grilla w sobotę. Wszystko smakowało wybornie 
                                   24 marca 2014 19:25 | ID: 1096902
                  24 marca 2014 19:25 | ID: 1096902
              
W sobotę już grilowaliśmy:) Sezon na grila uważam za otwarty:)
My niestety jeszcze nie bo jesteśmy z mężem w rozjazdach...
                                   24 marca 2014 19:28 | ID: 1096906
                  24 marca 2014 19:28 | ID: 1096906
              
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...

                                   29 kwietnia 2018 08:48 | ID: 1419026
                  29 kwietnia 2018 08:48 | ID: 1419026
              
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...
Lubię szaszłyki.. pieczarki z mięskiem też mogą być pyszne..
No to zaczynamy! 
                                   29 kwietnia 2018 16:52 | ID: 1419049
                  29 kwietnia 2018 16:52 | ID: 1419049
              
Z doświadczenia wiem, że najbardziej smakuje wszystkim kiełbaska, kaszanka , boczek i karkówka. Gdy robię plastry karkówki, to marynuję ją wcześniej i do marynaty dodaję wódkę. Dzięki temu karkówka jest bardzo miękka i soczysta.
A na jutro przygotowałam marynowane paski schabu na patykach. A oprócz tego kiełbasa, kaszanka, mini kiełbaski , boczek i papryka, jabłka, cukinia, oscypki i cammembert. Jako dodatek śliwki i malutkie buraczki w occie jabłkowym.
                                   29 kwietnia 2018 17:56 | ID: 1419056
                  29 kwietnia 2018 17:56 | ID: 1419056
              
U nas na grillu zawsze są szaszłyki - mniam...
Lubię szaszłyki.. pieczarki z mięskiem też mogą być pyszne..
No to zaczynamy! 
My jeszcze grillowania nie zaczęliśmy na swojej działce ale na dniach na pewno zrobimy jeśli pogoda dopisze...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.
Nie masz jeszcze konta na familie.pl?
Załóż je już teraz!