- 
              
                1
                  
                    usunięty użytkownik 2010-06-10 13:18:48 
 
                                   10 czerwca 2010 13:18 | ID: 225810 10 czerwca 2010 13:18 | ID: 225810
 
                Lubię - ale jakoś nie za często robię. 
 
                                                                     
- 
              
                2
                  
                    
									
										
											                          Isabelle                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 03-07-2009 19:42                      .
                      Posty: 21159                                             2010-06-10 13:20:16 
 
                                   10 czerwca 2010 13:20 | ID: 225811 10 czerwca 2010 13:20 | ID: 225811
 
                Nie przepadam ale zjem...sama nigdy ich nie robiłam! Owoce morza odpadają! 
 
                                                                     
- 
              
                3
                  
                    usunięty użytkownik 2010-06-10 13:53:02 
 
                                   10 czerwca 2010 13:53 | ID: 225845 10 czerwca 2010 13:53 | ID: 225845
 
                Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka ! 
 
                                                                     
- 
              
                4
                  
                    usunięty użytkownik 2010-06-10 13:56:19 
 
                                   10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225849 10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225849
 
                pchelka napisał 2010-06-10 13:53:02 Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka ! 
 
Niegłupi przepis. Skorzystam. 
 
                                                                     
- 
              
                5
                  
                    
									
										
											                          oliwka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57                      .
                      Posty: 161880                                             2010-06-10 13:56:53 
 
                                   10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225850 10 czerwca 2010 13:56 | ID: 225850
 
                Lubię ale ich nie robię... córcia ostatnio robiła i suuper były... mniam...    
 
                                                                     
- 
              
                6
                  
                    usunięty użytkownik 2010-06-10 13:57:08 
 
                                   10 czerwca 2010 13:57 | ID: 225851 10 czerwca 2010 13:57 | ID: 225851
 
                Babcia Ali napisał 2010-06-10 13:56:19pchelka napisał 2010-06-10 13:53:02 Sajgonki w moim wykonaniu bardziej przypominają gołąbki, bo robię je z mięsa mielonego i ryżu z dodatkiem grzybków mun. Zawijam oczywiście w papier ryżowy. Pychotka ! 
 
Niegłupi przepis. Skorzystam. 
 W końcu na coś się przydałam   
 
                                                                     
- 
              
                7
                  
                    
									
										
											                          sysia12                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 10-05-2010 14:32                      .
                      Posty: 4439                                             2010-06-10 15:19:24 
 
                                   10 czerwca 2010 15:19 | ID: 225915 10 czerwca 2010 15:19 | ID: 225915
 
                lubie ale dawno ich nie jadłam 
 
                                                                     
- 
              
                8
                  
                    
									
										
											                          czerwona panienka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 31-01-2010 10:26                      .
                      Posty: 21500                                             2010-06-10 15:28:27 
 
                                   10 czerwca 2010 15:28 | ID: 225921 10 czerwca 2010 15:28 | ID: 225921
 
                Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam    ktoś powie co to i z czym się je ;) 
 
                                                                     
- 
              
                9
                  
                    usunięty użytkownik 2010-06-10 15:30:25 
 
                                   10 czerwca 2010 15:30 | ID: 225923 10 czerwca 2010 15:30 | ID: 225923
 
                Przepisy jak widać są różne, ale podstawą jest papier ryżowy. Ja podaję z surówką 
 
                                                                     
- 
              
                10
                  
                    usunięty użytkownik 2010-07-23 19:22:10 
 
                                   23 lipca 2010 19:22 | ID: 256941 23 lipca 2010 19:22 | ID: 256941
 
                brdzo lubie sajonki. nigdy jednak ich nie robilam bo nie mam przepisu  
 
                                                                     
- 
              
                11
                  
                    usunięty użytkownik 2010-07-23 19:29:33 
 
                                   23 lipca 2010 19:29 | ID: 256951 23 lipca 2010 19:29 | ID: 256951
 
                To nic trudnego. Przygotować trzeba nadzienie, takie jak lubisz. Papier ryżowy moczysz pędzelkiem maczanym w wodzie. Robi się elastyczny . Zawijasz tak jak krokiety i smażysz w głębokim tłuszczu. Podajesz sos słodko kwaśny. Wersja elegancka: usmażone zawijasz w małe liście sałaty ze świeżą miętą i maczasz w sosie. Tak podane jadłam w chińskiej restauracji w Paryżu. 
 
                                                                     
- 
              
                12
                  
                    usunięty użytkownik 2010-07-23 19:33:06 
 
                                   23 lipca 2010 19:33 | ID: 256954 23 lipca 2010 19:33 | ID: 256954
 
                Odpowiedź na #11 dziekuje za podpowiedz   rzeczywiscie nie trudne 
 
                                                                     
- 
              
                13
                  
                    usunięty użytkownik 2010-07-23 19:35:56 
 
                                   23 lipca 2010 19:35 | ID: 256956 23 lipca 2010 19:35 | ID: 256956
 
                Wczoraj miałam papier ryżowy w dłoniach, obejrzałam z każdej strony i odłożyłam, bo nie wiedziałam co z nim zrobić.  Przeczytałam przepis na opakowaniu, ale żadne z tych składników nie były akurat dostępne. Wersja na gołąbka bardzo mi się podoba. 
 
                                                                     
- 
              
                14
                  
                    usunięty użytkownik 2010-07-23 19:41:47 
 
                                   23 lipca 2010 19:41 | ID: 256965 23 lipca 2010 19:41 | ID: 256965
 
                AlusiaSz napisał 2010-07-23 19:35:56 Wczoraj miałam papier ryżowy w dłoniach, obejrzałam z każdej strony i odłożyłam, bo nie wiedziałam co z nim zrobić.  Przeczytałam przepis na opakowaniu, ale żadne z tych składników nie były akurat dostępne. Wersja na gołąbka bardzo mi się podoba. 
 
My smażymy mrożoną chińszczyznę. Ale jednak najlepsze są ze świeżych drobno pokrojonych warzyw usmażonych krótko . 
 
                                                                     
- 
              
                15
                  
                    
									
										
											                          alanml                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 27-10-2009 17:11                      .
                      Posty: 30511                                             2010-07-23 21:32:02 
 
                                   23 lipca 2010 21:32 | ID: 257032 23 lipca 2010 21:32 | ID: 257032
 
                Kiedyś przez przypadek kupiłam papier ryżowy i już wiem co z nim zrobię. Dzięki Pani Wandziu!   
 
                                                                     
- 
              
                16
                  
                    
									
										
											                          oliwka                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 19-04-2008 00:57                      .
                      Posty: 161880                                             2010-07-24 00:04:22 
 
                                   24 lipca 2010 00:04 | ID: 257102 24 lipca 2010 00:04 | ID: 257102
 
                Robiłam ostatnio ale ..z paczki, córka mnie w nie zaopatrzyła a ja o nich... zapomniałam...  
 
                                                                     
- 
              
                17
                  
                    
									
										
											                          monaaa71                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 28-01-2009 08:46                      .
                      Posty: 28735                                             2010-07-24 06:18:43 
 
                                   24 lipca 2010 06:18 | ID: 257110 24 lipca 2010 06:18 | ID: 257110
 
                czerwona panienka napisał 2010-06-10 15:28:27Aż wstyd się przyznać ale nigdy nie jadłam    ktoś powie co to i z czym się je ;) 
  i ja nie jadłam i nie robiłam... 
 
                                                                     
- 
              
                18
                  
                    
									
										
											                          Alina63                      										
									
                      
                       
                                              Zarejestrowany: 26-01-2010 19:21                      .
                      Posty: 18946                                             2010-07-24 07:42:45 
 
                                   24 lipca 2010 07:42 | ID: 257128 24 lipca 2010 07:42 | ID: 257128
 
                jadłam kiedyś w chińskiej restauracji w Warszawie , nawet mi smakowały . Sama nigdy nie robiłam , ale teraz nabrałam na nie ochoty ...