Tak, to dzisiaj jest dzień ulubionej przez nas potrawy z ziemniaków.
Dzień placków ziemniaczanych.
Ja dzisiaj usmażę. Takie prawdziwe , nie z proszku.
Kto się przyłączy?
Z czym podacie nasze "prawie" narodowe danie?
13 listopada 2017 12:32 | ID: 1405000
Huuura! No to będą placki ziemniaczane dzis! Fajny dzień
13 listopada 2017 13:13 | ID: 1405009
Nic tylko robić na kolację... mniam, bardzo je lubię ze śmietanką...
13 listopada 2017 14:19 | ID: 1405015
Już część usmażyłam i zjadłam. I od razu zrobiłam sobie miętę z rumiankiem.
13 listopada 2017 17:33 | ID: 1405034
Już część usmażyłam i zjadłam. I od razu zrobiłam sobie miętę z rumiankiem.
No fakt, lekkie nie są.. gdy je tak bez tłuszczu smażyc.. ale to i smaczek byłby nie ten..
13 listopada 2017 21:06 | ID: 1405070
A u nas miały być rybki, które mąż dostał ale tylko 3 się usmażyły bo gaz się skończył - he he he... a placki będą w innym dniu...
14 listopada 2017 09:15 | ID: 1405114
No właśnie, ta mięta z rumiankiem... Nie lubię placków ziemniaczanych właśnie przez to, że są takie ciężkie i tłuste. Wolę np. z dyni czy cukinii. Ehh... Czy wszystko, co lubimy, musi być tłuste?
14 listopada 2017 09:58 | ID: 1405116
Z mojego doświadczenia wiem, że placki z cukinii bardziej wsiąkają tłuszcz. A placki nalezy smazyć na bardzo gorącym tłuszczu , na większym płomieniu lub mocy krótko i przewracając aby nie spalić. Wówczas nie są takie tłuste. A mięta i rumianek bardzo pomaga w przetrwawieniu tych smakowitości. To też wiem z doświadczenia. Kiedyś tak nie miałam a teraz mam.
14 listopada 2017 16:56 | ID: 1405172
No właśnie, ta mięta z rumiankiem... Nie lubię placków ziemniaczanych właśnie przez to, że są takie ciężkie i tłuste. Wolę np. z dyni czy cukinii. Ehh... Czy wszystko, co lubimy, musi być tłuste?
O, i ja robię takie różne i wszystkie są pyszne
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.