Pieczemy chleb, wędlinki i tyle pysznych domowych rzeczy. A może ktoś z Was robi domowe masełko? Tak fajnie pasowało by do domowego chleba..
Może ktoś robiła takie domowe masełko, podpowie co i jak?
Można by tak o różnych smakach zrobić..
30 września 2017 23:46 | ID: 1399253
Kiedyś się robiło a teraz nie wiem czy ktoś robi...
1 października 2017 07:31 | ID: 1399265
Ja robię. I moja Ola też. Zaczęłam teraz gdy ceny masła szalenie podskoczyły. Kupuję w Biedronce 2 pojemniki śmietany 30 % koszt 6,50 zł. Miksuję schłodzoną w wysokim naczyniu i po kilku minutach mam 260 g masla. Kostka wychodz za 5 złotych. I mam jeszcze maślankę. Tylko takie masło nie trzeba trzymać w lodówce, bo wówczas wiecej wychodzi . Jest przecież prawdziwe i źle się rozsmarowuje. A takim , które postoi w kuchni można posmarować cienko. I starczy na dłużej.
1 października 2017 08:48 | ID: 1399272
Ja robię. I moja Ola też. Zaczęłam teraz gdy ceny masła szalenie podskoczyły. Kupuję w Biedronce 2 pojemniki śmietany 30 % koszt 6,50 zł. Miksuję schłodzoną w wysokim naczyniu i po kilku minutach mam 260 g masla. Kostka wychodz za 5 złotych. I mam jeszcze maślankę. Tylko takie masło nie trzeba trzymać w lodówce, bo wówczas wiecej wychodzi . Jest przecież prawdziwe i źle się rozsmarowuje. A takim , które postoi w kuchni można posmarować cienko. I starczy na dłużej.
No to tak jak sie na krem ubija.. Ale jak ma wyjść masło a nie krem? A jak chcemy krem to masło wychodzi.. samo
1 października 2017 15:20 | ID: 1399311
Nie robię.
1 października 2017 18:24 | ID: 1399321
Ja robię. I moja Ola też. Zaczęłam teraz gdy ceny masła szalenie podskoczyły. Kupuję w Biedronce 2 pojemniki śmietany 30 % koszt 6,50 zł. Miksuję schłodzoną w wysokim naczyniu i po kilku minutach mam 260 g masla. Kostka wychodz za 5 złotych. I mam jeszcze maślankę. Tylko takie masło nie trzeba trzymać w lodówce, bo wówczas wiecej wychodzi . Jest przecież prawdziwe i źle się rozsmarowuje. A takim , które postoi w kuchni można posmarować cienko. I starczy na dłużej.
No to tak jak sie na krem ubija.. Ale jak ma wyjść masło a nie krem? A jak chcemy krem to masło wychodzi.. samo
Dokładnie:) ale spróbuję,zawsze to jakaś odmiana,a smak też pewnie bez porównania z tym sklepowym masłem.
1 października 2017 20:13 | ID: 1399335
Ja robię. I moja Ola też. Zaczęłam teraz gdy ceny masła szalenie podskoczyły. Kupuję w Biedronce 2 pojemniki śmietany 30 % koszt 6,50 zł. Miksuję schłodzoną w wysokim naczyniu i po kilku minutach mam 260 g masla. Kostka wychodz za 5 złotych. I mam jeszcze maślankę. Tylko takie masło nie trzeba trzymać w lodówce, bo wówczas wiecej wychodzi . Jest przecież prawdziwe i źle się rozsmarowuje. A takim , które postoi w kuchni można posmarować cienko. I starczy na dłużej.
No to tak jak sie na krem ubija.. Ale jak ma wyjść masło a nie krem? A jak chcemy krem to masło wychodzi.. samo
Dokładnie:) ale spróbuję,zawsze to jakaś odmiana,a smak też pewnie bez porównania z tym sklepowym masłem.
No wąłsnie mam ochotę na takie masełko.. jak mama kiedyś w domu robiła.. tylko i ta śmietanka była kiedyś inna
7 października 2017 18:53 | ID: 1399940
Dzisiaj zrobiłam domowe masełko. Jest pyszne, z litra smietany 36%/ bo taką kupił mąż/ wyszła spora miseczka masła - polowę zamroziłam.
8 października 2017 09:47 | ID: 1399959
Dzisiaj zrobiłam domowe masełko. Jest pyszne, z litra smietany 36%/ bo taką kupił mąż/ wyszła spora miseczka masła - polowę zamroziłam.
Ale masz pyszności. A sól kiedy dałaś, jak już ukręcone było?
8 października 2017 10:12 | ID: 1399970
Dzisiaj zrobiłam domowe masełko. Jest pyszne, z litra smietany 36%/ bo taką kupił mąż/ wyszła spora miseczka masła - polowę zamroziłam.
Ale masz pyszności. A sól kiedy dałaś, jak już ukręcone było?
Posoliłam jak masło było już ukręcone i "umyte".
8 października 2017 10:32 | ID: 1399973
Pamiętam jak bylam mała moja mama robila czesto sama takie domowe masło muszę chyba i ja kiedyś zrobić.
10 października 2017 13:59 | ID: 1400127
O matko, aż mi ślinka poleciała na sam smak domowego, mocno słonego masła! Nigdy nie robiłam! Kiedyś zrobiłam masło orzechowe! Wyszło pyszne.
10 października 2017 15:30 | ID: 1400136
O matko, aż mi ślinka poleciała na sam smak domowego, mocno słonego masła! Nigdy nie robiłam! Kiedyś zrobiłam masło orzechowe! Wyszło pyszne.
Można robic rózne smaki i czosnkowe, z pietruszką..
10 października 2017 15:48 | ID: 1400139
Na razie nie robię swojego, kupuję w sklepie korzystając z promocji...
10 października 2017 16:43 | ID: 1400149
Kupiłam śmietanę,jutro będę robić.
10 października 2017 17:43 | ID: 1400160
Kupiłam śmietanę,jutro będę robić.
O brawo! Wpadnę spróbować może chlebek domowy zabiorę..
10 października 2017 17:48 | ID: 1400161
Kupiłam śmietanę,jutro będę robić.
O brawo! Wpadnę spróbować może chlebek domowy zabiorę..
Jasne! Zapraszam:) Ale będzie wyżerka:)
10 października 2017 18:47 | ID: 1400174
Muszę zrobić,ale nie mam pojęcia jak , w słoiku ,w mikserze Może jakieś wskazówki poproszę
10 października 2017 19:23 | ID: 1400179
mikserem w wysokim nsczyniu.
11 października 2017 15:23 | ID: 1400236
Robiłam wczoraj i nie wyszło. Może mikser mam za słaby?
11 października 2017 16:32 | ID: 1400258
Robiłam wczoraj i nie wyszło. Może mikser mam za słaby?
To może za krótko kręciłaś..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.