Stanowią pewne urozmaicenie w naszym codziennym menu. Pod kiszonego ogórka czy pomidora.. Pomysł na smaczną przekąskę ale także czasem na przemycenie dzieciakom czegoś pożywnego.
Macie jakieś fajne przepisy?
12 października 2016 11:32 | ID: 1346077
Ja typowe z jajek i makreli robie , dla mnie najlepsze ;)
12 października 2016 11:49 | ID: 1346100
Ja typowe z jajek i makreli robie , dla mnie najlepsze ;)
Ja również taką robię:) Do tego dodaję szczypiorek...
12 października 2016 11:53 | ID: 1346104
Kiedyś robiłam a od lat już nie... Z makreli również u nas była na topie...
12 października 2016 13:09 | ID: 1346116
ja to tylko mieszam twaróg ze śmietaną, szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem!
12 października 2016 14:18 | ID: 1346133
ja to tylko mieszam twaróg ze śmietaną, szczypiorkiem, rzodkiewką, pomidorem!
Też taką pastę robiłam i jajeczną z majonezem i szczypiorkiem...
12 października 2016 14:56 | ID: 1346137
Gdy dzieci były w domu, to bardzo często robiłam rózne pasty na kanapki. Teraz dużo rzadziej. Ale zdarza mi się. Bardzo lubię smarowidło do chleba.
https://www.familie.pl/przepis/1952/Pikantne-smarowidlo-do-pieczywa
https://www.familie.pl/przepis/1883/Koperkowa-pasta-z-makreli-wedzonej
12 października 2016 16:44 | ID: 1346153
Ja robię pastę z wędzonej makreli. Obieram makrelę i wyjmuje dokładnie ości. Rozdrabniam ją palcami i dodaje posiekane jajka, pokrojony w kostkę kiszony lub konserwowy ogórek oraz poszatkowaną cebulę. Wszystko mieszam, solę i pieprzę oraz dodaję łyżkę majonezu
12 października 2016 19:11 | ID: 1346167
Robię z jajek, twarożku, z makreli ale już dawno nie robiłam.. Robię jeszcze taki długo duszony drobno pokrojony boczek z dużą ilością cebuli i różnych przypraw.
13 września 2017 18:32 | ID: 1396136
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
13 września 2017 23:29 | ID: 1396166
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
Robiłam też kiedyś z makreli i nawet smakowała...
14 września 2017 15:14 | ID: 1396222
Zrobię z makreli. Akurat kupiłam a sama jakoś nie idzie
Robiłam też kiedyś z makreli i nawet smakowała...
Dobre są
21 września 2017 09:44 | ID: 1397380
Polecam pyszna pastę z kurczaka lub indyka (co tam akurat macie). Wystarczy ugotować mięso z kostką roołową i wyjąć, dodć pietruszkę, suszone pomidory, majonez, musztardę, posolić i popieprzyć, a potem wszystko razem zblendować lub zmiksować w robocie kuchennym. Pozostały z gotowania rosół świetnie nadaje się na zupę :)
24 września 2017 14:46 | ID: 1397928
Ja to lubię ciemny chleb smarować pastą z avokado. Avokado mieszam tylko z czosnkiem i ze szczyptą soli i tym smaruję kanapki. Jest pycha !
25 września 2017 19:46 | ID: 1398196
Ja to lubię ciemny chleb smarować pastą z avokado. Avokado mieszam tylko z czosnkiem i ze szczyptą soli i tym smaruję kanapki. Jest pycha !
To może byc dobre, bo samo avokado ma słaby smak, nie podeszło u mnie
25 września 2017 21:18 | ID: 1398236
Ja robię pastę z wędzonej makreli. Obieram makrelę i wyjmuje dokładnie ości. Rozdrabniam ją palcami i dodaje posiekane jajka, pokrojony w kostkę kiszony lub konserwowy ogórek oraz poszatkowaną cebulę. Wszystko mieszam, solę i pieprzę oraz dodaję łyżkę majonezu
Taka właśnie za mną chodzi.
29 września 2017 10:21 | ID: 1398935
Stanowią pewne urozmaicenie w naszym codziennym menu. Pod kiszonego ogórka czy pomidora.. Pomysł na smaczną przekąskę ale także czasem na przemycenie dzieciakom czegoś pożywnego.
Macie jakieś fajne przepisy?
Z marchewki i papryki jest dobra, smakuje ala paprykarz tylko bez ryby, wiec nie wiem czy każdemu przypadnie do gustu. Pasta z cukinii, z ciecieżycy - podsmażasz/ gotujesz blendujesz i doprawiasz tak jak lubisz. Proste dobre i szybkie w wykonaniu.
29 września 2017 16:23 | ID: 1398989
Dziś jadłam z jajka, sera startego majonezu, sól i pieprz. Samczne nawet
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.