Czy ktoś z Was suszył już śliwki bądź inne owoce w domu? Jak to robiliście? I co Wam wyszło ?
23 sierpnia 2016 13:22 | ID: 1338371
Narazie tylko jabłka i banany. W suszarce.
23 sierpnia 2016 13:26 | ID: 1338373
Ja właśnie próbuje poraz drugi suszyć śliwki w piekarniku. Rok temu coś chyba nie tak zrobiłam, że nie wytrzymały mi za długo, bo zaczeły pleśnieć :-(
23 sierpnia 2016 14:40 | ID: 1338383
Znajoma pomidory suszyła.. coś tam wyszło.. tylko chyba trzeba długo..
23 sierpnia 2016 15:03 | ID: 1338401
tez coś slyszalam o tym suszeniu wiem ze moja siostra tak robi
23 sierpnia 2016 15:18 | ID: 1338407
Znajoma pomidory suszyła.. coś tam wyszło.. tylko chyba trzeba długo..
Oj chyba potrzeba czasu, tym razem będe suszyła ok 24 godzin, a nie tak jak tamtym razem ok 12 godzin. Może to pomoże :-)
23 sierpnia 2016 22:36 | ID: 1338510
może nawle śliwki na nitkę i tak suszyć! w sumie suszyłam tak grzyby ale na kuchni!
24 sierpnia 2016 08:56 | ID: 1338550
może nawle śliwki na nitkę i tak suszyć! w sumie suszyłam tak grzyby ale na kuchni!
Oj na nitkę, to nie, bo prędzej zrobaczywieją :-(
24 sierpnia 2016 09:58 | ID: 1338574
Znajoma pomidory suszyła.. coś tam wyszło.. tylko chyba trzeba długo..
Oj chyba potrzeba czasu, tym razem będe suszyła ok 24 godzin, a nie tak jak tamtym razem ok 12 godzin. Może to pomoże :-)
Tak dokładnie. Trzeba czasu.. ona chyba nawet przez trzy dni suszyła..
Fajnie mieć taką specjalna suszarkę jak do grzybów
5 września 2016 09:59 | ID: 1340653
Testuję dalej suszenie śliwek, najpierw suszyłam je 2 dni w piekarniku, teraz są w woreczku bawełnianym i wywieszam je na wietrzny, słoneczny dzień :-) Jak na razie moje sliweczki mają się dobrze :-)
5 września 2016 14:32 | ID: 1340721
Ja mam ochotę tak jabłek nasuszyć, fajnie potem sobie zimą pochrupać
5 września 2016 14:58 | ID: 1340722
Ja jedynie suszone pomidory na suszarce, ale trwa to strasznie długo i chyba zużycie prau jest straszne.
7 września 2016 09:25 | ID: 1340972
Ja jedynie suszone pomidory na suszarce, ale trwa to strasznie długo i chyba zużycie prau jest straszne.
Wszystko co się suszy czy to w piekarniku czy w suszarce do grzybów, prąd ciągnie. Ale z jednej strony warto może poświęcić ten prąd na to , by zimą cieszyć się smakiem letnich owoców własnego chowu.
7 września 2016 11:50 | ID: 1341001
Ja mam ochotę tak jabłek nasuszyć, fajnie potem sobie zimą pochrupać
babcia suszy jabłka i potem ma na Wigilię na kompot!
2 grudnia 2016 17:21 | ID: 1355546
Moje ususzone śliwki nie wyglądają co prawda tak jak ze sklepu, ale są równie dobre i pyszne. Już je zużywam do kompotów i nalewek.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.