Podobno grilować można wszystko.
Może jakieś ciekawe pomysły macie, jak przyrządzić mięsko czy inne jadalne rzeczy aby potem paluszki lizać?
Co ciekawego polecacie na grila?
4 maja 2016 09:12 | ID: 1307325
Ja wole tradycyjnie karkóweczka, drób i szaszłyki !!! mmmmmmmmmmm paluszki lizać :-)
Znajomi zachywcają się skrzydełkami z grila i boczkiem zawijanym na wykałaczce (jak dla mnie za tłusto)
4 maja 2016 09:26 | ID: 1307346
Ja wole tradycyjnie karkóweczka, drób i szaszłyki !!! mmmmmmmmmmm paluszki lizać :-)
Znajomi zachywcają się skrzydełkami z grila i boczkiem zawijanym na wykałaczce (jak dla mnie za tłusto)
u mnie tradycyjnie szaszłyki (kiełbaska, kurczak, boczek, cebulka), skrzydełka (nie lubię ich), karkówka, wołowina, filety z kurczaka, cukinia! nawet jadłam batata!
4 maja 2016 09:28 | ID: 1307350
Ja jeszcze uwielbiam grilowaną rybę !!
4 maja 2016 11:11 | ID: 1307381
Ja z powodu, ze mieszkamy w bloku uzywamy tylko grilla elektrycznego takiego zamykanego cos na wzor jak do sandwiczy. Zadowolona jestem bardzo bo szybko mozna zrobic pyszne jedzonko. Wlasnie dzis na obiadek bedzie stek wolowy grillowany. Moj maz opanowal tego grilla i to on tam ciagle cos wymysla i robi. Miesko wieprzowe, wolowe, rybe, warzywa i sandwicze. Wszystko pyszne i soczyste znacznie lepsze jak z patelni. Nie zastapi to co prawda prawdziwego grilla na powietrzu pachnacego drewnem, ale jest to jakies rozwiazanie.
Jest jeden tylko minus jak sie grilluje to sie troche dymi , jak to z grilla wiec trzeba to robic przy otwartym oknie w kuchni lub na tarasie. Moj maz jak sie zabral za pichcenie pierwszy raz i zapomnial zamknac drzwi na korytarz to sie nam wlaczyl alarm przeciwpozarowy, smiechu bylo co nie miara.
4 maja 2016 12:23 | ID: 1307395
Ja lubię najbardziej kiełbaski i karkówkę z grilla, no i szaszłyki z różnościami Nie mogę doczekać się wizyty u rodziców, bo dopiero wtedy będę miała okazję zjeść coś z grilla. U siebie na razie nie mam takiej możliwości.
4 maja 2016 12:28 | ID: 1307398
A kaszanke w sreberku robicie?
Dodaje się jeszcze pokrojoną cebulke i zawija razem z kaszaną i się piecze...
4 maja 2016 14:48 | ID: 1307423
A kaszanke w sreberku robicie?
Dodaje się jeszcze pokrojoną cebulke i zawija razem z kaszaną i się piecze...
Znajomi właśnie taką kasznkę robią, wówczas nie pęka. Ja kasznkę bardzo lubię, ale rzadko jadam, bo jest kaloryczna :-(
4 maja 2016 16:42 | ID: 1307467
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
4 maja 2016 20:00 | ID: 1307499
kiełbaska :)
4 maja 2016 21:47 | ID: 1307555
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
4 maja 2016 21:49 | ID: 1307558
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
O tak, pycha
5 maja 2016 09:51 | ID: 1307606
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
O tak, pycha
piers z kurczaka jest pyszna z grilla :)
5 maja 2016 12:02 | ID: 1307673
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
O tak, pycha
piers z kurczaka jest pyszna z grilla :)
pyszna, taka mięciutka!
5 maja 2016 15:59 | ID: 1307719
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
O tak, pycha
piers z kurczaka jest pyszna z grilla :)
pyszna, taka mięciutka!
Piers z kurczaka, jak najbardziej, szczególnie, że najszybciej jest gotowa, a ja jestem bardzo niecierpliwa.
5 maja 2016 17:03 | ID: 1307731
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
Oj Julianno, narobiłaś smaku tymi warzywkami :)
5 maja 2016 18:06 | ID: 1307741
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
Oj Julianno, narobiłaś smaku tymi warzywkami :)
chyba wszystkim narobiła smaku!
6 maja 2016 06:32 | ID: 1307817
Ja lubię mięsko z grilla, ale musi być dobrze zamarynowane. Najlepiej zalac je marynata poprzedniego dnia. Oczywiście do miesa musza być warzywa jak cukinia, bakłażan czy papryka.
na samą myśl juz mi ślinka cieknie!
O tak, pycha
piers z kurczaka jest pyszna z grilla :)
pyszna, taka mięciutka!
Piers z kurczaka, jak najbardziej, szczególnie, że najszybciej jest gotowa, a ja jestem bardzo niecierpliwa.
to tak jak ja
6 maja 2016 15:19 | ID: 1307939
Zbliża sie weekend! Kto będzie grillował? :)
6 maja 2016 16:34 | ID: 1307952
piers z kurczaka jest pyszna z grilla :)
pyszna, taka mięciutka!
Piers z kurczaka, jak najbardziej, szczególnie, że najszybciej jest gotowa, a ja jestem bardzo niecierpliwa.
to tak jak ja
Ooo i ja też lubię... szybko i smaaacznie...
6 maja 2016 19:56 | ID: 1307964
Uwielbiam paprykę z grila z mielonym i serem...
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.