Czasem całkiem zwykła potrawa a smakuje że paluszki lizać! Nie wiem czy to jakiś tajemniczy składnik potrawy czy wyjątkowe produkty.. a może sposób przyrządzania..?
Jak to robicie że dana potrawa smakuje wyśmienicie i wyjątkowo?
27 kwietnia 2016 17:31 | ID: 1306109
np.wszelkie sałatki posypywać czosnkiem niedźwiedzim
27 kwietnia 2016 20:36 | ID: 1306137
Kazdy ma iny smak, jedni wolą mniej słone, inni bardziej.. Trzeba wbić się w czyjś smak, aby komuś coś zasmaowało:) Ja, gotując da rodziny wiem, co lubią, czy pikantnie, czy słono...Tak dla obcych, to cięzko...
27 kwietnia 2016 21:43 | ID: 1306151
Kazdy ma iny smak, jedni wolą mniej słone, inni bardziej.. Trzeba wbić się w czyjś smak, aby komuś coś zasmaowało:) Ja, gotując da rodziny wiem, co lubią, czy pikantnie, czy słono...Tak dla obcych, to cięzko...
Myślę że to jeszcze nie to.. czasem w takim posiłku jest coś wyjątkowego.. Raz spróbujesz a potem szukasz tego smaku..
27 kwietnia 2016 22:19 | ID: 1306160
każdy ma inny smak, dla jednego wyjątkowa będzie zupa przygotowana przez mamę a drugiemu ta sama zupa nie podejdzie! dla mnie najważniejsze jest, aby wydobywać smak naturalnymi składnikami a nie sztucznymi !
27 kwietnia 2016 22:21 | ID: 1306162
Może jeszcze jak jesteśmy bardziej głodni to też lepiej smakuje
27 kwietnia 2016 23:36 | ID: 1306206
Trzeba wyczuć ten "smak"... czasami faktycznie potrawa wychodzi palce lizać...Moim zdaniem trzeba po prostu mieć wyczucie...
28 kwietnia 2016 08:33 | ID: 1306248
Pochodzenie produktów też pewnie ma znaczenie..
28 kwietnia 2016 08:48 | ID: 1306258
Pochodzenie produktów też pewnie ma znaczenie..
Pochodzenie jak pochodzenie ale jakość ich na pewno wpływa na smak potrawy...
28 kwietnia 2016 08:56 | ID: 1306265
Pochodzenie produktów też pewnie ma znaczenie..
Pochodzenie jak pochodzenie ale jakość ich na pewno wpływa na smak potrawy...
pochodzenie i jakosć mają także wpływ na smak potrawy! alle tak jak powiedziała Pani Grażynka trzeba mieć wyczucie!
28 kwietnia 2016 16:28 | ID: 1306420
Jedna zupa, np pomidorowa u każdego smakuje inaczej. Przyczyną są dodawane przyprawy i czy jest robiona na bazie koncentratu czy świeżych pomidorów. Jednak jedna rzecz mnie zadziwia. Od lat robię na święta pasztet według przepisu mojej przyjaciółki. Obie trzymamy się ściśle proporcji i tych samych składników. nasze pasztety wychodzą zupełnie inaczej.
28 kwietnia 2016 16:34 | ID: 1306427
Pochodzenie produktów też pewnie ma znaczenie..
Np.takie udka dzisiaj sprzedawane w sklepach choćby niewiadomo jak przyprawił są okropne w smaku, 20 lat temu to się chciało jeść drób ale nie teraz
28 kwietnia 2016 19:58 | ID: 1306465
Jedna zupa, np pomidorowa u każdego smakuje inaczej. Przyczyną są dodawane przyprawy i czy jest robiona na bazie koncentratu czy świeżych pomidorów. Jednak jedna rzecz mnie zadziwia. Od lat robię na święta pasztet według przepisu mojej przyjaciółki. Obie trzymamy się ściśle proporcji i tych samych składników. nasze pasztety wychodzą zupełnie inaczej.
Dużo zalezy tez od jakości wody, którą mamy w kranach..Niby mała rzecz, a ma znaczenie..
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.