Zamiast uszek preferujemy do barszczu paszteciki.
Podzielcie się swoimi przepisami na paszteciki.
22 grudnia 2013 13:41 | ID: 1057599
Alu - dziękuję Ci za ten wątek . U mnie w tym roku też będą paszteciki . Farsz zrobię bez problemu , ale szukam przepisu ma dobre ciasto ....
22 grudnia 2013 14:29 | ID: 1057632
Ja robię takie na bazie ciasta naleśnikowego. Doprawione na słono i pikantno. Smażę tylko lekko z jednej strony a potem zawijam farszi i moczę w jajku i bułce tartej. Innych nie umiem.
22 grudnia 2013 15:53 | ID: 1057660
jadamy drozdzowe pierogi
22 grudnia 2013 15:56 | ID: 1057661
jadamy drozdzowe pierogi
z takiego ciasta można zrobić też paszteciki ...
22 grudnia 2013 16:37 | ID: 1057666
Drożdżowe paszteciki też jadłam, pyszne. Może kiedyś takie zrobię.
22 grudnia 2013 18:16 | ID: 1057695
Ja tez robię paszteciki. Ale z ciasta francuskiego. Gotowego z Lidla. Zawsze udają mi sie. A farsz będzie pieczarkowy.
22 grudnia 2013 18:19 | ID: 1057696
Ja tez robię paszteciki. Ale z ciasta francuskiego. Gotowego z Lidla. Zawsze udają mi sie. A farsz będzie pieczarkowy.
farsz już zrobiłam z kapusty i suszonych grzybów . Jeśli chodzi o ciasto - w moim przypadku będzie to ciasto drożdżowe ...
22 grudnia 2013 21:20 | ID: 1057783
u mnie też były czasem paszteciki z ciasta francuskiego z grzybkami.
22 grudnia 2013 21:32 | ID: 1057787
Mam farsz kapusta z grzybami a ciasto gotyowe francuskie i drożdżowe.
22 grudnia 2013 21:58 | ID: 1057792
23 grudnia 2013 11:51 | ID: 1057890
A podajecie na zimno czy ciepłe?
23 grudnia 2013 12:12 | ID: 1057901
robimy z drożdżowego. Podajemy na ciepło do barszczu czerwonego:)
POdgrzewam je w piekarniku:)
23 grudnia 2013 13:36 | ID: 1057943
paszteciki do barszczu na Wigilię robię z ciasta naleśnikowego z soczewicą w środku.
23 grudnia 2013 20:26 | ID: 1058026
z soczewicą a to ciekawe :) muszę kiedyś wypróbować
24 grudnia 2013 08:17 | ID: 1058090
z soczewicą a to ciekawe :) muszę kiedyś wypróbować
smakują prawie jak z mięsem.
24 grudnia 2013 08:18 | ID: 1058091
ja kocham paszteciki mmmmm
24 grudnia 2013 11:24 | ID: 1058148
A podajecie na zimno czy ciepłe?
na ciepło
24 grudnia 2013 11:34 | ID: 1058152
A podajecie na zimno czy ciepłe?
na ciepło
zarówno na ciepło jak i na zimno ...
25 grudnia 2013 21:42 | ID: 1058435
Jak się trochę uspokoi po świętach to spróbuję takie drożdżowe zrobić.
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.