Dostałam skrzyneczkę świeżych cytryn, prosto z Hiszpanii. Jakieś pomysły jak je przetworzyć, żeby się nie zmarnowały?
22 kwietnia 2013 19:50 | ID: 951177
cytrynówka:)
22 kwietnia 2013 19:59 | ID: 951179
Cytryny marynowane w soli morskiej.
Wyszorowane cytryny pokroić na ćwiartki ale nie do końca. Rozchylić i do małego słoiczka włożyć 1 albo 2 szt. Zasypać solągrubą morską i odrobiną tymianku. Zakręcić i po 2-3 tygodniach będzie świetny dodatek do ryb. A sól wykorzystywać do sałatek.
Z wyszorowanych cytryn wycisnąć sok i przelać do butelki. Trzymać w lodówce. Dodatek do zup, dipów i do herbaty.
23 kwietnia 2013 19:56 | ID: 951725
ja bym je po prostu obrał i zjadł bardzo lubię ich smak :)
24 kwietnia 2013 14:42 | ID: 952062
ile taki świeży (niepasteryzowany) sok można przechowywać w lodówce?
25 kwietnia 2013 07:03 | ID: 952480
cytrynówka Tak tak
i jeszcze ciasto cytrynowe
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.