Witajcie potrzebuję przepis na dobry biszkopt muszę zrobić tort ale mój biszkopt wychodzi marny cienki...I może jakiś dobry krem do tortów.I pytanie czym nasączacie ciasto nie znoszę suchego spodu:)
16 marca 2013 09:28 | ID: 929094
16 marca 2013 09:33 | ID: 929097
16 marca 2013 09:34 | ID: 929098
biszkopt zawsze nasączam słodką herbatą z cytryną lub wodą z cytryną i z cukrem ...
16 marca 2013 09:49 | ID: 929108
16 marca 2013 10:24 | ID: 929123
7jajek , na jedno jajko 3dkg cukru i 2,5dkg mąki
Jajka z cukrem ubijam na parze/ trzeba kontrolować ciepłotę,żeby sie jajka nie zcięły/
Dobrze ubite jajka zdjąć z pary i ubijać aż wystygną Wymieszac z mąką Włożyć tortownicę do nagrzanego
piekarnika ok 160st piec od 20-40 min Upieczony biszkopt odstaje od formy i jest ładnie zrumieniony
Zawsze mi sie udaje
16 marca 2013 10:27 | ID: 929126
o w morde
16 marca 2013 10:31 | ID: 929134
o w morde
Można , ale dzieci nie mogą jeść do woli Ja nasączam cytryną Woda przegotowana i wystudzona i dodaję sok z 2 cytryn , ale wtedy robię słodką masę i jest smakowo super
16 marca 2013 10:32 | ID: 929137
biszkopt zawsze nasączam słodką herbatą z cytryną lub wodą z cytryną i z cukrem ...
Zawsze wodą przegotowaną oczywiście i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym + cukier... nasączam każdy krążek tortu...
16 marca 2013 10:34 | ID: 929139
biszkopt zawsze nasączam słodką herbatą z cytryną lub wodą z cytryną i z cukrem ...
Zawsze wodą przegotowaną oczywiście i sokiem z cytryny lub kwaskiem cytrynowym + cukier... nasączam każdy krążek tortu...
Ja nie dodaję cukru, ale zależy co kto woli i jak
16 marca 2013 10:38 | ID: 929143
A jakim kremem przekładacie biszkopcik?
16 marca 2013 10:39 | ID: 929145
A jakim kremem przekładacie biszkopcik?
Gotowcem, najlepiej śmietankowym, bo najlepiej smakuje chłopakom:)
16 marca 2013 10:56 | ID: 929161
A jakim kremem przekładacie biszkopcik?
robię sama masę i kombinuje smaki i kolory
16 marca 2013 10:58 | ID: 929164
Jak smakowicie się zrobiło. Sama chyba skorzystam bo generalnie biszkopty mi nie wychodzą :(
16 marca 2013 11:00 | ID: 929166
kupuje kremajerkonaiak, wanilia czy czekoladowy.z mlekiem i masłem robie
16 marca 2013 11:00 | ID: 929169
o w morde
Można , ale dzieci nie mogą jeść do woli Ja nasączam cytryną Woda przegotowana i wystudzona i dodaję sok z 2 cytryn , ale wtedy robię słodką masę i jest smakowo super
mama moja tak jak Pani robi
16 marca 2013 11:08 | ID: 929179
ale to już chyba nie dla dzieci
16 marca 2013 11:17 | ID: 929187
ale to już chyba nie dla dzieci
Ta wersja zdecydowanie nie, ale pamiętam że jak byłam dzieckiem to ta wersja była najsmaczniejsza bo zakazana ;).
Koleżanka nasącza biszkopt wodą z cukrem.
16 marca 2013 11:20 | ID: 929190
Za kilka dni będę robić tort piętrowy dla syna na 30 urodziny Kupiłam literki i cyferki czekoladowe Będziemy z przyszłą synową kombinować dekoracje
16 marca 2013 16:52 | ID: 929335
Ja polecam "zrzucić biszkopta" by nie opadł:) https://www.familie.pl/Forum-5-72/m809101-2,Zrzucanie-biszkopta-O-co-chodzi.html -tutaj troszke moich doswiadczen na ten temat:)
16 marca 2013 17:04 | ID: 929337
na 1 jajko daję 1 łyzkę mąki i 1 łyżkę cukru . Jeśli ma to być biszkopt niski - robię go z 4 jajek , gdy wysoki , do przekrojenia najczęściej piekę biszkopt z 7 jajek . Przekładam często ubitą kremówką usztywnioną tężejącą galaretką ....
Nie masz konta? Zaloguj się, aby tworzyć nowe wątki i dyskutować na forum.